Huif

Luchtalarm in de regio gaat af, 'maar niks aan de hand'


Geplaatst op: 16 augustus 2021

In de hele regio Utrecht is vanmorgen om 11.00 uur het luchtalarm afgegaan. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht gaat het om een foutje en is er niets aan de hand.

luchtalarm_1629105523.png

Het alarm klonk in de hele provincie. Veel mensen vragen zich af wat er aan de hand is. "Het is niet de eerste van de maand en het is niet 12.00 uur", merken mensen op.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat het onduidelijk is waarom het luchtalarm is afgegaan. "Dat zijn we aan het onderzoeken."

Stille test

In de meldkamer van de Veiligheidsregio wordt op de eerste maandag van de maand op de knop gedrukt om de bekende test te starten. "Maar dat is niet de enige test die we doen" zei woordvoerder Nick van Schaik in 2014 tegen 0297.nl. "We doen ook technische testen. Deze horen mensen niet, maar wij verzenden ze wel vanaf de meldkamer. Monteurs kijken ter plaatse of de melding is binnengekomen." Of dit keer zo'n stille test per abuis een luide test is geworden, of dat er iets anders mis is gegaan, moet nog duidelijk worden.Laatst bewerkt op: 16 augustus 2021 11:28

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Luchtalarm in de regio gaat af, 'maar niks aan de hand'

In de hele regio Utrecht is vanmorgen om 11.00 uur het luchtalarm afgegaan. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht gaat het om een foutje en is er niets aan de hand. Het alarm klonk in de hele provincie. Veel mensen vragen zich af wat er aan de hand is. "Het is niet … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: