UWTC lid Jetze Plat vlaggendrager bij Paralympische Spelen

Geplaatst op: 16 augustus 2021

Onze leden komen op de volgende dagen in actie. Jetze op 28 augustus (23.30 uur) op de triathlon, Jetze en Tim op 31 augustus (2.00 uur) handbiken tijdrit, Jetze en Tim op 1 september (7.15 uur) handbiken wegwedstrijd.

Nieuwelingen over de grens
De UWTC nieuwelingen Mike, Rens en Jens reden zondag 15 augustus een zware koers in België.

Het was een omloop van 7,7 km en deze omloop moesten ze 8 keer rijden. Bij de start werd er verteld dat je uit koers werd gehaald als je achterstand had en met het vele klimmen kon dat snel gebeuren dus was het zaak goed voorin te rijden. De mannen reden goed en al na enkele ronden was het peloton al behoorlijk uitgedund. Maar de UWTC leden blijven goed bij en het hoogst haalbare zou nog een 4e plaats zijn aangezien er drie man vooruit was. Met ingang van de laatste ronde waren er nog maar 23 renners over in het peloton en die gingen de strijd aan om een zo’n hoog mogelijke klassering te halen.  Rens Grömmel werd 10e, Mike Derogee 20e en Jens Versteeg 25e.

Veteranen
Donderdag 12 augustus was de laatste veteranen wedstrijd in Brakel van een serie van drie. Hiervoor stonden de UWTC renners Leen Blom John Tromp, Rene Wiebes, Gerard de Veer en Guus Zantingh aan de start. Vanaf de start werd er bij de 70+ aanvallend gereden en ontstond er halverwege de wedstrijd een kopgroep van 5 renners, helaas zonder de UWTC renners . Guus Zantingh finishte als 7e en Leen Blom als 13e. Bij de 60+ werd door enkele renners getracht om te ontsnappen  maar uiteindelijk draaide het uit op een massaspurt. Derde werd John Tromp uit Aalsmeer die hiermee weer op het podium stond. Rene Wiebes en Gerard kwamen in het peloton over de finish.

Zondag 15 augustus hebben de UWTC renners hun wedstrijd gereden in Rotterdam. Bij de 70+ kon Piet Gruteke uit Rotterdam met nog 6 ronden te gaan een kleine voorsprong nemen en won de wedstrijd, 2e werd Ron Smit uit Zandvoort en Guus Zantingh finishte als 3e en stond hiermee op het podium. Leen Blom kwam als 12e over de eindstreep. Bij de 60+ sprongen half koers twee renners weg en de namen een ruime voorsprong. De wedstrijd werd gewonnen door Ron Paffen en 2e werd Martin Pruijser uit Pijnaker en 3e werd Marco van Leeuwen uit Hellevoetsluis. John Tromp spurtte zich naar een 4e plaats.

Wedstrijden bij UWTC
Iedere dinsdagavond om 19.00 uur rijden de UWTC leden een trainingskoers. Zondag 22 augustus wordt er een interclub jeugdwedstrijd bij UWTC verreden. En er is door de UWTC jeugdleden massaal ingeschreven voor deze wedstrijd. We hopen op een 100 deelnemers uit regio Noord-Holland.
Zondag 5 september wordt de ronde van Uithoorn verreden op het clubparcours van UWTC, nieuwelingen, veteranen 60+, sportklasse en amateurs/junioren zijn de klasse die worden verreden.
En zondag 19 september is er een ready2race wedstrijd op het clubparcours van UWTC. De ready2race wedstrijden zijn laagdrempelige wielerwedstrijden in regio Amsterdam. Er kan worden ingeschreven voor verschillende klassen (m/v) die worden ingedeeld op basis van snelheid. Er is geen licentie nodig (muv de hoofdklasse). Schrijf je in via de site: https://ready2race.teamjumbovisma.nl/
Data: 22 & 29 augustus / 5, 18, 19 & 26 september. En 19 september dus in Uithoorn. Meer informatie ook op de website van UWTC. www.uwtc.nl

Laatst bewerkt op: 16 augustus 2021 11:41

Bij de openingsceremonie van de Paralympische Spelen, op 24 augustus,  is UWTC lid Jetze Plat één van de vlaggendragers. UWTC is trots dat wel 2 leden mogen meedoen aan deze Paralympische Spelen. Naast Jetze Plat doet ook Tim de Vries uit Vinkeveen mee. Onze leden komen op de volgende dagen … Lees meer »