001 - OrMontre
Fotokring Uithoorn viert 50-jarig jubileum

Fotokring Uithoorn viert 50-jarig jubileum


Geplaatst op: 24 augustus 2021

Het is feest bij de fotokring! Op 4 september bestaat de vereniging 50 jaar. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Met eigen leden én met Uithoornaars die (nog) geen lid zijn.

Al 50 jaar kent Uithoorn een fotokring. Ooit begonnen als fotoclub voor medewerkers van de Cindu, is de fotokring later uitgegroeid tot een vereniging waar inwoners van binnen en buiten Uithoorn welkom zijn om lid te worden. Het doel is altijd hetzelfde gebleven: bevorderen van fotografie door amateurs in de breedste zin van het woord. Dat doen de leden door tweewekelijks bijeen te komen en elkaar foto’s te tonen die besproken worden, maar ook door presentaties over een fotograaf die als voorbeeld en inspiratie kan dienen of lezingen door een professionele fotograaf.

In het kader van de jubileumviering staat een lezing op het programma die openbaar zal zijn. Datum en exacte invulling zijn echter afhankelijk van de versoepelingen na de pandemie. Tevens is de jubileumcommissie van de fotokring voornemens om begin april een workshop te organiseren waaraan niet-leden kunnen deelnemen.

Ook organiseert de fotokring een fotowedstrijd voor niet-leden, die gelukkig onafhankelijk van coronamaatregelen kan plaatsvinden. De winnaar wint een jaarlidmaatschap van de fotokring en een dibondprint van foto naar keuze, degenen die tweede en derde worden winnen eveneens een dibondprint. Het thema is ‘De wereld gaat open, Open Up!’. Inzenden kan tot 20 september naar fototkringfotowedstrijdfoto2021@gmail.com. Daarna komen de leden (digitaal) bijeen om de foto’s te jureren. Dit wordt gedaan zoals gebruikelijk: er wordt gekeken naar originaliteit, kleurgebruik, scherpte, compositie, afwerking en de link met het thema. De leden bespreken de foto’s en brengen hun stem uit. Tijdens kringcompetities wordt op dezelfde wijze de ‘foto van de maand’ gekozen. 

Daarnaast viert de Fotokring Uithoorn haar 50-jarig bestaan met het uitbrengen van prachtig fotoboek en het houden van een expositie, die in november gepland staat in het gemeentehuis. 

De jubileumactiviteiten worden grotendeels mogelijk gemaakt dankzij sponsoren: Albert Heijn Jos vd Berg, Rabobank Schiphol, Burgemeester Kootfonds, Prins Bernhard Cultuurfond en Fotobond. 

De fotokring heeft 30 leden, van wie ongeveer de helft zich het 25-jarig jubileum nog kan herinneren. Om de dinsdag komen de leden ’s avonds bijeen, momenteel digitaal, maar wellicht binnenkort weer in de Bilderdijkhof. Er is een vast programma, waarbij het kringjaar van september t/m mei loopt. Kijk voor meer informatie over de fotokring en/of de fotowedstrijd op www.fotokringuithoorn.nl


Laatst bewerkt op: 24 augustus 2021 08:32

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fotokring Uithoorn viert 50-jarig jubileum

Het is feest bij de fotokring! Op 4 september bestaat de vereniging 50 jaar. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Met eigen leden én met Uithoornaars die (nog) geen lid zijn. Al 50 jaar kent Uithoorn een fotokring. Ooit begonnen als fotoclub voor medewerkers van de Cindu, is de fotokring … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: