Drukte bij UWTC

Geplaatst op: 24 augustus 2021

Zondag 22 augustus was het gezellig druk bij UWTC. Voor de toertocht Stelling van Amsterdam was er een start en stempelpunt bij UWTC. Ongeveer 500 deelnemers gingen van start bij UWTC en nog eens 600 deelnemers kwamen langs voor een versnapering en stempel. Een mooie opblaasbare boog stond er bij de ingang. Tenten rondom het clubhuis, kortom het zag er gezellig uit. Maar de wielren van UWTC organiseerde een interclub jeugdwedstrijd waar ook bijna 100 deelnemers op af kwamen. Hieronder het verslag van deze interclubwedstrijd.

De jongste deelnemers hadden er zin in en reden gelukkig een droge wedstrijd. De winst ging naar Olen Olsthoorn van Westland Wil Vooruit, hij kwam solo over de finish. Tweede werd Joey Prijs van Ulysses en derde Briek Pelgrim van de Amstel. Joël van Capel van UWTC komt soms nog wat snelheid tekort aan het begin van de wedstrijd, maar hij reed de wedstrijd keurig uit, heeft er plezier in en werd 8e.

Hier gingen 15 deelnemers van start bij cat 3&4. En ging de winst naar jongedame Isa Klein van Olympia, 2e Matz Kleijn van DTS en 3e Carmen van 't Hof van DTS. Bart Knook van UWTC heeft nog weinig ervaring met wedstrijden. Bart werd 15e en deed weer een mooie ervaring op.

Een mooi deelnemersveld bij cat 5-6, want 26 deelnemers gingen de strijd aan. Jesse had zijn zus Isa zien winnen, en dacht zo'n mooie beker wil ik ook wel hebben. En ja hoor, de winst ging naar Jesse Klein van Olympia, 2e Zeb Olsthoorn van Westland Wil Vooruit, 3e Lisa Band van WV Noord-Holland. Van UWTC wist Emilie Fransen keurig in het peloton te finishen op de 11e plaats. Jytte Timmermans werd 16e, 22e Sven Ozinga, 24e Floris Fransen en 26e Mike Knook.

Ook bij cat 7- nieuwelingen 1e jaars met 27 deelnemers een leuk startveld. Helaas kreeg deze groep wel regen tijdens de wedstrijd. Voor Ties Roode van UWTC was de wedstrijd vrij snel over, hij reed lek. Jammer want hij zat er goed bij. Helaas in deze groep een vrij grote valpartij in de bocht voor de finish, waardoor een aantal renners helaas niet de wedstrijd niet konden vervolgen. Arne Reenders van HRTC DOK greep de winst, 2e Lukas Vries van WV Noord-Holland en 3e Stan Smit van Wielerzone. UWTC lid Kars van Hattem werd netjes 13e, 16e Stijn vd Hoorn en 17e Jari Buskermolen.

Bij de nieuwelingen 2e jaars-junioren hadden we maar 14 inschrijvingen binnen gekregen. Helaas kwamen een heel aantal deelnemers niet opdagen. Jammer, want nu was het maar een heel klein startveld. De UWTC leden namen gelijk het initiatief waardoor het veld gelijk uit elkaar lag. In de eindsprint was Mike Derogee net iets rapper dan Rens Grömmel. Derde werd Tygo Nicolai van Westfrisia. Lars Hopman kon in de beginfase zijn UWTC kameraden volgen maar moest ze later laten gaan. Voor Lars een 4e plaats.

Over 2 weken wordt de ronde van Uithoorn bij UWTC verreden.

Veteranen
De UWTC renners Leen Blom, John Tromp, René Wiebes en Guus Zantingh hebben het afgelopen weekend weer volop gekoerst bij de veteranen. Zaterdag 21 augustus waren zij in Amersfoort. In de 70+ wedstrijd wisten er twee renners halverwege de koers te ontsnappen. Van deze twee wist Harry Kellenaers uit Venray buitenschot te blijven van het peloton en won, 2e werd Ron Smit uit Haarlem en 3e Hans van Bavel uit Sint Anthonis. Guus finishte als 8e en Leen als 17e. Bij de 60+ probeerde Frank Nijssen diverse malen te ontsnappen maar hij kreeg geen ruimte. Het draaide uit op een massa spurt en deze werd gewonnen door Ron Paffen uit Milsbeek, 2e werd Frank Nijssen uit Haarlem en 3e werd John Tromp. René Wiebes kwam als 18e over eindstreep.

Zondag 22 augustus reden de renners hun wedstrijd in Gouda. Bij de 70+ ontstond na 20 minuten koers een kopgroep van twee renners, zij namen een ruime voorsprong en met nog 10 ronden te rijden probeerden nog 3 renners de aansluiting te vinden maar dit lukte niet. De wedstrijd werd gewonnen door Fred de Kinkelder uit Groenlo voor Hans van Bavel. Guus finishte als 5e. Bij de 60+ eindigde het weer op een massaspurt en die werd overtuigend gewonnen door Ron Paffen met op de 2e plaats Arjan Bakker uit Gouda en als 3e eindigde John Tromp en behaalde hiermee zijn tweede podiumplaats van dit weekend.