0001 - Skischool Aveen 2021
Campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ van start

Campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ van start


Geplaatst op: 24 augustus 2021

Artiest Justin Samgar en scholiere Anna hebben, met het voordragen van een gedicht, de landelijke campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ afgetrapt. Ze deden dat, in het bijzijn van wethouder onderwijs en jeugd Bart Kabout, bij basisschool IKC Triade in Aalsmeer. 

Na een lange zomervakantie gaan maandag de scholen in Aalsmeer weer open. Voor inwoners en bezoekers betekent dit meer verkeersdrukte en doorgaans helaas ook een ongevalspiek onder fietsende scholieren. De tekst van het gedicht gaat over de voordelen van rustig rijden en nodigt Aalsmeerders uit om onderweg extra alert te zijn op scholieren. Zodat scholieren vanaf maandag veilig naar school kunnen. Het gedicht is hier   te horen :  Gedicht: 'Onze scholen zijn weer begonnen'  (https://www.youtube.com/watch?v=2MeOSI52E_s).

Posters en spandoeken

Door de hele gemeente hangen de komende twee weken ook spandoeken en posters met de tekst “Onze scholen zijn weer begonnen”. Het initiatief komt van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en is in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Aalsmeer ontwikkeld. Haast en afleiding door de telefoon zijn in het verkeer de grootste boosdoeners.

Gepaste snelheid en schoolzones mijden

Automobilisten kunnen helpen bij het terugdringen van de ongevalspiek onder fietsende scholieren. Dit kan door vanaf maandag niet de maximumsnelheid te rijden, maar een gepaste snelheid en door schoolzones te mijden. Te hard rijden is een belangrijke veroorzaker van veel verkeersongevallen. Volgens Veilig Verkeer Nederland wordt naar schatting een derde van alle dodelijke ongevallen direct of indirect veroorzaakt door een te hoge snelheid. Snelheidsreductie door gemotoriseerd verkeer is daarmee één van de effectiefste maatregelen om de veiligheid van scholieren in het verkeer te vergroten.  

 


Laatst bewerkt op: 24 augustus 2021 08:36

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ van start

Artiest Justin Samgar en scholiere Anna hebben, met het voordragen van een gedicht, de landelijke campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ afgetrapt. Ze deden dat, in het bijzijn van wethouder onderwijs en jeugd Bart Kabout, bij basisschool IKC Triade in Aalsmeer.  Na een lange zomervakantie gaan maandag de scholen in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: