001 - OrMontre

Senioren gaan weer bowlen


Geplaatst op: 29 augustus 2021

Na bijna een jaar van gedwongen stilzitten, gaat op dinsdag 7 september a.s. het seizoen 2021-2022 van de Bowlinggoep van de stichting Senior Sportief Actief De Ronde Venen weer van start.
We spelen tot eind mei volgend jaar op dinsdagmiddag een onderlinge competitie.
Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers, die het leuk vinden om een paar uurtjes te bewegen en te spelen en zich in de strijd om de prijzen willen mengen.

Er wordt elke dinsdagmiddag gespeeld in twee groepen. Men kan er voor kiezen om van 12.45 tot 14.45 uur te spelen of van 15.00 tot 17.00 uur. Mannen en vrouwen spelen samen, ongeacht de sterkte van de spelers. Doorgaans speelt men met drie of vier mensen op een baan. Elke speler krijgt op basis van de prestatie een handicappercentage. Dat zorgt er voor dat de verschillen tussen de sterke spelers en de minder begenadigden worden verkleind.  Het seizoen kent ruim dertig speelmiddagen. De beste twintig resultaten tellen mee voor de eindrangschikking.

Sociale contact

De onderlinge competitie voegt een extra spannend aspect toe aan het bowlen. Maar zeker zo belangrijk is het feit dat een paar uurtjes bowlen er toe bijdraagt dat men in beweging komt. En het feit dat men met anderen samen speelt is goed voor het sociale contact. Veel deelnemers zien hun bowlingmiddag dan ook als hun wekelijkse uitje. Bowlen kan men tot op hoge leeftijd.

Aanmelden

De groep werkt volgens het instuifprincipe.  De deelnemers betalen een eenmalige bijdrage van 18 euro voor de algemene kosten. Wanneer men komt spelen bedragen de kosten slechts zeven euro vijftig per persoon per keer, voor de baanhuur en een kopje koffie of thee. 

Belangstellenden zijn van harte welkom. Men kan zich vanaf 7 september a.s. op dinsdagmiddag melden bij het Bowlingcentrum aan de Ontspanningsweg in Mijdrecht (naast het Veenweidebad) en zich daar in laten schrijven. De eerste keer is gratis. Indien gewenst wordt er voor begeleiding gezorgd voor nieuwe deelnemers om hen wegwijs te maken in de regels van het spel.

Meer informatie is te vinden op http://www.seniorsportiefactiefdrv.nl/bowlen.  Men kan ook contact opnemen met Peter Hartog, de voorzitter van de bowlinggroep. Tel. 0297 257653 of 06-53195662. Mailen kan ook: peter@pchartog.nl.  

 

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Senioren gaan weer bowlen

Na bijna een jaar van gedwongen stilzitten, gaat op dinsdag 7 september a.s. het seizoen 2021-2022 van de Bowlinggoep van de stichting Senior Sportief Actief De Ronde Venen weer van start. We spelen tot eind mei volgend jaar op dinsdagmiddag een onderlinge competitie. Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: