0001 - Skischool Aveen 2021
Waarde toevoegen aan je koophuis? Vijf tips

Waarde toevoegen aan je koophuis? Vijf tips


Geplaatst op: 30 augustus 2021

De huizenmarkt staat al geruime tijd onder druk. Wanneer je nu je huis gaat verkopen, kun je er een goede prijs voor krijgen. Maar de uiteindelijke verkoopwaarde heb je voor een belangrijk deel ook zelf in de hand. Een huis wordt immers niet alleen beoordeeld op de bouwkundige staat, maar op veel meer punten. Hieronder vijf nuttige tips die ertoe kunnen leiden dat je een betere prijs voor je koophuis kunt vragen.

Creëer extra ruimte
Een aanbouw of opbouw zorgt voor een vergroting van het wooncomfort. Van een donkere krappe zolderruimte kun je een mooie extra slaapkamer maken door er een opbouw op te zetten of in elk geval een dakkapel te laten plaatsen. Natuurlijk zijn daar kosten mee gemoeid, maar die verdien je ruimschoots terug door de hogere verkoopprijs van de woning.

Zorg voor een nette tuin
De tuin is het eerste visitekaartje dat je aan bezoekers afgeeft. Als er veel aan de tuin moet gebeuren, kan dat kopers er soms van weerhouden om de deal te sluiten. Haal dus Makika tuingereedschap in huis en ga aan de slag! Probeer de tuin zo neutraal en aantrekkelijk mogelijk te maken. Eventueel kun je voor het grotere werk een Makita afkortzaag kopen en de boel flink kortwieken. Een opgeruimde en goed onderhouden tuin verhoogt de woningwaarde absoluut.

Isoleren is goud waard
Het energielabel van een woning is tegenwoordig van groot belang. Wil je jouw woning beter in de markt zetten, zorg er dan voor dat de boel goed geïsoleerd is. Denk daarbij aan vloerisolatie en dakisolatie, maar ook aan geïsoleerde ramen en spouwmuurisolatie. Vaak zijn er bovendien mooie subsidies beschikbaar die het nog aantrekkelijker maken.

Wees kritisch op keuken en sanitair
Vaak zien mensen bij het verkopen van hun woning iets belangrijks over het hoofd. De keuken, het toilet en de badkamer zijn meestal niet meer van deze tijd. Voor een potentiële koper kan dat een tegenvaller zijn. Dan komt namelijk het besef dat er nog veel moet gebeuren en dat kan een obstakel zijn dat de verkoop in de weg staat. Met de nodige vernieuwingen geef je de woning een hedendaags elan en verhoog je de woningwaarde.

Voegwerk op orde brengen
Nog een relatief simpele manier om het aangezicht van de woning te verbeteren: laat de voegen nakijken en waar nodig herstellen, dat scheelt een stuk!


Laatst bewerkt op: 30 augustus 2021 11:00

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Waarde toevoegen aan je koophuis? Vijf tips

De huizenmarkt staat al geruime tijd onder druk. Wanneer je nu je huis gaat verkopen, kun je er een goede prijs voor krijgen. Maar de uiteindelijke verkoopwaarde heb je voor een belangrijk deel ook zelf in de hand. Een huis wordt immers niet alleen beoordeeld op de bouwkundige staat, maar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: