Huif
Extra papierinzameling Kudelstaart

Extra papierinzameling Kudelstaart


Geplaatst op: 1 september 2021

Vanaf zaterdag 11 september start een extra service in Kudelstaart om papier en karton in te zamelen. Op drie locaties staat een deel van de zaterdag een inzamelvoertuig waar inwoners zelf papier en karton naar toe kunnen brengen. De opbrengsten van dit ingezamelde papier en karton zijn zoals gebruikelijk voor de lokale verenigingen. 

Er wordt tegenwoordig veel karton ingezameld doordat mensen veel meer online bestellen. Dit karton kan vooral in appartementen zonder opslagruimte moeilijk worden bewaard. Het extra inzamelen gebeurt in de vorm van een pilot tot eind mei 2022.

Wethouder Wilma Alink van Afval: “Wij vinden het belangrijk om papier en karton te recyclen. De oud-papierinzameling in Kudelstaart bleek de afgelopen tijd niet voldoende. We hebben daarom met de verenigingen gekeken naar een goede oplossing voor alle partijen. Ik ben blij dat we nu samen kunnen starten met deze extra inzameling. En als de pilot succesvol is, willen we er ook na mei volgend jaar mee doorgaan.” 

Locaties en tijden

Het inzamelvoertuig staat iedere zaterdag: 

  • Van 9:00 tot ongeveer 11:00 uur bij de sportvelden aan de Wim Kan Dreef
  • Van ongeveer 11:00 tot ongeveer 13:00 uur bij Dorpshuis ’t Podium (Kudelstaartseweg 239) 
  • Van ongeveer 13:00 tot 15:00 uur bij het winkelcentrum aan het Ad Verschuerenplein.

Inzamelen op vrijdag blijft

De service op zaterdag is extra. Dit betekent dat er ook een keer per maand op de eerste vrijdag van de maand papier en karton huis aan huis wordt ingezameld volgens het normale rooster.

 


Laatst bewerkt op: 1 september 2021 08:07

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Extra papierinzameling Kudelstaart

Vanaf zaterdag 11 september start een extra service in Kudelstaart om papier en karton in te zamelen. Op drie locaties staat een deel van de zaterdag een inzamelvoertuig waar inwoners zelf papier en karton naar toe kunnen brengen. De opbrengsten van dit ingezamelde papier en karton zijn zoals gebruikelijk voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: