0001 - Skischool Aveen 2021
Servicepunt Energieadvies biedt gratis energieadvies

Servicepunt Energieadvies biedt gratis energieadvies


Geplaatst op: 1 september 2021

Sinds 1 juli ondersteunt het Servicepunt Energieadvies VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en (kleine) particuliere verhuurders in Aalsmeer en Kudelstaart met advies over het verduurzamen van hun gebouwen. Daarnaast wordt procesbegeleiding aangeboden om de verduurzaming daadwerkelijk uit te voeren. 

Tijdelijk gratis advies over inregelen grotere cv-installaties

Wethouder Duurzaamheid Wilma Alink: “Veel VvE’s en maatschappelijke organisaties kunnen energie en dus ook geld besparen. Bijvoorbeeld door het beter inregelen van de cv-ketels en/of kleine isolatiemaatregelen te nemen rondom de stookinstallatie en leidingen. Wij willen hier graag bij helpen”.

De gemeente biedt eenmalig vijf VvE’s met een collectieve cv-ketel of maatschappelijke organisaties met minimaal 2 cv-ketels gratis advies aan. Zo kunnen zij snel inzicht krijgen hoe ze met een collectieve cv-ketel energie kunnen besparen. Een extern adviesbureau voert het onderzoek uit naar de stookinstallatie, het leidingenwerk en het warmteafgiftesysteem op zoek naar verbeterpunten. Hierdoor krijgen de VvE’s en maatschappelijke organisaties inzicht in de mogelijke verduurzamingsmaatregelen en de terugverdientijd. 

Heeft u interesse? Neem dan contact op via servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl. Vermeld daarbij naam en adres van VvE of organisatie, contactgegevens, bouwjaar van het pand en aanschafjaar van de huidige cv-ketel.

Gratis energieadvies en procesbegeleiding voor verduurzaming

Het Servicepunt Energieadvies is de opvolger van het Duurzaamheidsfonds. Voor VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties, energiecoöperaties en particuliere verhuurders verzorgt het Servicepunt naast energieadvies ook procesbegeleiding bij het nemen van maatregelen om energie te besparen of duurzame energie op te wekken. Het Servicepunt helpt bedrijven ook met het realiseren van zonnepanelen op grote daken.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op: aalsmeer.nl/servicepuntenergieadvies. 

Particuliere woningeigenaren kunnen nog altijd terecht bij het Regionaal Energieloket (https://regionaalenergieloket.nl/aalsmeer). 


Laatst bewerkt op: 1 september 2021 08:42

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Servicepunt Energieadvies biedt gratis energieadvies

Sinds 1 juli ondersteunt het Servicepunt Energieadvies VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en (kleine) particuliere verhuurders in Aalsmeer en Kudelstaart met advies over het verduurzamen van hun gebouwen. Daarnaast wordt procesbegeleiding aangeboden om de verduurzaming daadwerkelijk uit te voeren.  Tijdelijk gratis advies over inregelen grotere cv-installaties Wethouder Duurzaamheid Wilma Alink: “Veel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: