001 - Week van de ontmoeting
Oud Aalsmeer in Beeld over ‘waterrijk Aalsmeer’

Oud Aalsmeer in Beeld over ‘waterrijk Aalsmeer’


Geplaatst op: 1 september 2021

Radio en TV Aalsmeer en Stichting Oud Aalsmeer werken sinds dit jaar samen. Elke maand wordt op het lokale tv-kanaal een historische film uitgezonden onder de noemer Oud Aalsmeer in Beeld. Ook op de radio wordt hier aandacht aan besteed. De film van september is ‘Steek maar van wal’. Aalsmeer bestaat voor een derde deel uit water en in deze film wordt aandacht besteed aan het waterrijke Aalsmeer, Kudelstaart en Rijsenhout. Deze film is samengesteld door Dick P. van der Zwaard uit vele films die het waterrijke Aalsmeer in beeld brengen. De oudste opnamen dateren van 1937 en de meest recente van 2017. De film laat het watergebied zien door alle jaargetijden heen. De film wordt tweemaal op tv uitgezonden. Vrijdag 3 september is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 4 september, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzending op zaterdag wordt voorafgegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer en begint omstreeks 12.45 uur.

'Echt Esther' over het niet doorgaan van de Feestweek

En dan is er ook dit jaar geen feestweek omdat Nederland nog steeds corona-maatregelen heeft die het niet mogelijk maken om meerdaagse feesten te organiseren. Dat is natuurlijk hartstikke jammer. Ook voor de Stichting Dag van je leven betekent het dat veiligheid en gezondheid van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking voorop komen en dat ook hun feestdag in de tent sowieso al niet door kon gaan. Dirk Box vertelt donderdag om 19.00 uur hoe de stichting zich in deze crisis toch hart gemaakt heeft voor mensen met een beperking in de regio. Wat het betekent het voor hen dat de feestweek niet doorgaat? Daarnaast probeert programmamaker Esther Sparnaaij nog iemand te spreken van het bestuur van de feestweek. Om ook te horen hoe zij kijken naar de afgelopen periode, waarin ze eerst een feestweek konden organiseren maar twee weken vooraf toch moesten besluiten dat het niet door kon gaan. Als kers op de taart, leest Truus Oudendijk haar column voor.

'Aalsmeer by Night' laat de jaren 60 herleven

Donderdag 2 september vanaf 22.00 uur klinkt de muziek uit de jaren 60 op Radio Aalsmeer. Meindert van der Zwaard start eenmalig weer de ‘September Sixties’  uit de tijd van sixties-helden zoals Creedence Clearwater Revival, Boudewijn de Groot, Cliff Richard, Édith Piaf, Golden Earring en Elvis Presley. De tijd van de maanlanding, het huwelijk van Beatrix, de bouw van Lelystad, commerciële zeezenders en de eerste kleurentelevisie. ‘Aalsmeer by Night’ gaat ‘Back to the sixties’! Ook de vele vaste onderdelen zoals o.a. ‘De Reclameplaat’ (22.25 uur) en ‘De plaat en z’n verhaal’ met Bart van Leeuwen (23.11 uur) komen uit de jaren 60. Dus trek je trapezejurk of  broekpak maar aan en laat je haar groeien! De muziek doet de rest!

Donderdag 2 september vanaf 22.00 uur in ‘Aalsmeer by Night’ op Radio Aalsmeer. Terugluisteren kan ook: via radioaalsmeer.nl/gemist

Nicole Suurendonk gast in ‘Door de Mangel

Na een zomerstop van zeven weken is afgelopen maandag het team van ‘Door de Mangel’ weer gestart met een nieuwe serie live-uitzendingen. Maria Eickhoff beet het spits af in het nieuwe seizoen als 315e gast. De Pilatus instructrice vertelde enthousiast over haar sportieve werk, dat zij na een operatie sinds kort weer heeft kunnen oppakken. Daarnaast is haar gezin uitermate belangrijk voor haar. De Kudelstaartse noemde zichzelf: spontaan, druk en gezellig.

Ook Maria is opzoek gegaan naar een opvolger en heeft deze gevonden in de persoon van Nicole Suurendonk. Zij opende in mei een winkel in tweedehands kleding in de Ophelialaan. 

Het concept van haar winkel is eenvoudig: mensen kunnen kleding inbrengen waarbij 40 procent van de uiteindelijke opbrengst wordt uitgekeerd. Als het kledingstuk niet wordt verkocht mag de inbrenger het weer op komen halen of doneren aan een goed doel. Maria wil graag weten hoe zij zo snel haar winkel vol met kleding heeft gekregen. Dit en meer hoor je maandag 6 september vanaf 19.00 uur. 

‘Door de Mangel‘ wordt iedere maandag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur en ook op donderdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur op Rick FM (Uithoorn). Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

 

 

 


Laatst bewerkt op: 1 september 2021 11:12

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oud Aalsmeer in Beeld over ‘waterrijk Aalsmeer’

Radio en TV Aalsmeer en Stichting Oud Aalsmeer werken sinds dit jaar samen. Elke maand wordt op het lokale tv-kanaal een historische film uitgezonden onder de noemer Oud Aalsmeer in Beeld. Ook op de radio wordt hier aandacht aan besteed. De film van september is ‘Steek maar van wal’. Aalsmeer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: