0001 - Skischool Aveen 2021
“Heel 60+ beweegt”: sport&spel voor oudere

“Heel 60+ beweegt”: sport&spel voor oudere


Geplaatst op: 7 september 2021

In de week van 20 - 24 september organiseren 6 sportverenigingen in de gemeente een gezamenlijke introductieweek voor inwoners op leeftijd. Vanuit het Sportakkoord van Uithoorn bieden zij een gratis, dagelijks wisselend programma, onder de noemer 'Heel 60+ Beweegt'. Doel van de introductieweek is om ouderen aan het sporten en bewegen te krijgen. En zo hun conditie en lichamelijke en mentale fitheid te versterken.

Bewegen is gezond én gezellig

Dat bewegen gezond is, weet iedereen wel. Maar dat het ook erg gezellig en leuk kan zijn, willen de verenigingen graag overbrengen naar de mensen die wel willen bewegen, maar die opzien tegen de stap naar sporten in clubverband.

“Heel 60+ beweegt” valt samen met de jaarlijkse NOC*NSF Nationale Sportweek, waarin lokale sportverenigingen kennismakingslessen aanbieden, gratis en zonder verplichting. Voor onze inwoners leidde de samenwerking van de 6 sportverengingen met de aanjagers van het Sportakkoord van Uithoorn tot een divers aanbod: roeien, wandelen, fietsen/mountainbiken, golfen, jeu de boule, volleybal, aerobics, yoga, pilates en senior-fit. Bij elke kennismakingsles, individueel of in kleine groepjes, krijgt de deelnemer de juiste begeleiding. Een laagdrempelige kennismaking met een nieuwe sport of activiteit.

Actief plezier voor iedereen

Geen interesse in sport? Dan behoort een spel ook tot de mogelijkheden. Zeker haalbaar voor wie op leeftijd is, een chronische aandoening heeft of wie lang geleden, of nooit, heeft gesport. Actief plezier staat voorop. En gelukkig mag een gezamenlijke kop koffie na afloop ook weer!

Noteer alvast in uw agenda…

De Introductieweek “Heel 60+ beweegt” vindt plaats in de week van 20 t/m 24 september. Mensen die belangstelling hebben, kunnen het weekprogramma opvragen via trudieplomp@gmail.com. Of kijk op www.uithoorndenktmee.nl/sportakkoordvanuithoorn.Laatst bewerkt op: 7 september 2021 07:12

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

“Heel 60+ beweegt”: sport&spel voor oudere

In de week van 20 - 24 september organiseren 6 sportverenigingen in de gemeente een gezamenlijke introductieweek voor inwoners op leeftijd. Vanuit het Sportakkoord van Uithoorn bieden zij een gratis, dagelijks wisselend programma, onder de noemer 'Heel 60+ Beweegt'. Doel van de introductieweek is om ouderen aan het sporten en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: