001 - OrMontre
Ronde van Uithoorn

Ronde van Uithoorn


Geplaatst op: 7 september 2021

Ronde van Uithoorn
Zondag 5 september werd onder bijna zomerse omstandigheden de ronde van Uithoorn verreden op het clubparkoers van UWTC.
Al bij de eerste wedstrijd, 60+, een mooi succes voor UWTC. In het begin van de wedstrijd veel demarrages, maar niemand kon het verschil maken. In de laatste rondes demarreerde Louis Oude Elferink uit Mijdrecht op het juiste moment en wist knap voor het peloton te blijven en de overwinning te behalen. John Tromp uit Aalsmeer sprintte naar de tweede plaats. De derde plaats werd opgeëist door Marco van Leeuwen uit Hellevoetsluis.  Rene Wiebes werd 16e en Gerard de Veer 21e.

Bij de interclub wedstrijd cat 7-nieuwelingen een groot deelnemersveld van ongeveer 50 renners. En ze maakte er een mooie strijd van. De winst ging naar één van de jongste renners, de sterke Michiel Mouris uit Baambrugge. Hij was Ko Molenaar uit Wervershoof net te snel af. De sprint van het peloton werd gewonnen door UWTC lid Rens Grömmel uit Uithoorn die hiermee de laatste podiumplaats wist te bemachtigen. En zodoende dit weekend voor de 2x een podium mocht beklimmen. Mike Derogee werd 6e, Jens Versteeg 25e en Lars Hopman 28e.

Bij de sportklasse wist er na ongeveer een kwart koers 8 man weg te rijden. In de laatste ronde kwam Jan Arie Scherff uit Waardhuizen solo door de laatste bocht. Maar met een ware krachtinspanning wist Jelle Steekelenburg uit Wateringen nog langszij te komen en te winnen. De 3e plaats ging naar Jop Kras uit Zwaag. Henk de Jong uit Nieuwveen zat ook in de kopgroep en werd 4e. John Oudshoorn uit Uithoorn werd 11e.

De amateurs/junioren maakten er een mooie strijd van. Diverse speldenprikken werden vanaf het begin uitgedeeld. Maar niemand kwam echt weg. Onze amateurs Bas de Bruin en Tommy Oude Elferink mengde zich goed in de strijd. Diverse premiesprints werden er meegepakt. En het 3-ronde klassement en de leidersprijs gingen naar Bas. Met nog zo’n 10 rondes te rijden wist Tommy met 4 andere renners een klein gaatje te slaan. Bas deed ondertussen nuttig afstopwerk. Ronde na ronde bleef de voorspring minimaal. Uiteindelijk werden ze net niet gegrepen door het peloton. Tommy miste op een haar de winst. De winst ging naar Edwin Wielink uit Twello, 2e Tommy Oude Elferink uit Nieuwveen en 3e Pim Hackmann uit Heemstede. Bas de Bruin uit Uithoorn won de sprint van het peloton en werd hiermee 6e. 

Veldrit seizoen weer geopend
Zaterdag 4 september is in het Limburgse Mechelen het veldritseizoen weer geopend. Met de zomerse temperaturen voelde het nog niet alsof het veldrijden alweer zou beginnen.
De dag begon met de amateurs en hier stonden Bas de Bruin , Sven Buskermolen en Ian vd Berg aan de start. En hoe! Bas de Bruin werd de allereerste winnaar van dit veldritseizoen. In de categorie Amateurs / Sportklasse liet hij Coen Groot (2e) en Emiel Jansman (3e) achter zich. 

Met het rood-wit-blauw van Yannick Runhart op kop na de eerste rechte lijn, werd dit veldritseizoen op gang gebracht. Al in de eerste ronde namen Bas de Bruin en Coen Groot de kop van de koers in handen. Dennis van de Kruisweg kwam nog even dicht bij het leidende tweetal in de buurt, maar kon de aansluiting niet vinden. Ongeveer midkoers reed de Bruin weg bij Groot, die niet meer terug kon komen aan de leiding van de koers. Emiel Jansman maakt het podium compleet. Voor Bas in alle jaren dat hij koerst zijn eerste overwinning in het veld. Sven Buskermolen werd 16e en Ian vd Berg 24e. (verslag van FB Kleebergcross)

Bij de nieuwelingen werd Ties Roode 36e en Jari Buskermolen 48e.  Bij de junioren werd Beau van Steijn 43e. Bij de dames werd Elleke Claessen 15e. Als laatste gingen de elite renners van start. In een sterk veld werd Bart de Veer 14e en Menno van Capel 19e.

Woensdrecht
Zaterdag 4 september een mooie koers in Woensdrecht met de UWTC nieuwelingen, Mike Derogee, Jens Versteeg, Lars Hopman en Rens Grömmel. Vlak na de start werd er al gereden voor het drie ronden klassement en onze mannen Mike Rens en Jens zaten goed voorin. Mike trok de sprint aan voor Rens en de eerste punten waren binnen. Daarna pakte ze de andere punten ook mee en wonnen hiermee het drie ronden klassement, Rens 1e en Mike 2e!
Jens die goed voorin zat probeerde een paar keer om weg te komen maar dat bleek toch lastig. Lars had zichzelf de opdracht gegeven om bij te blijven en dat lukte hem prima. Met nog een paar ronden te gaan is er één renner weggereden en kan er alleen nog gesprint worden om de plaatsen vanaf plek 2. Rens wordt keurig tweede. Mike en Jens hebben nog last van een valpartij en kunnen deze maar net ontwijken. Uitslag Rens 2e, Jens 14e, Mike 18e en Lars 37e.

Interclub Woerden
Zondag 5 september was er ook een interclub bij WTC Woerden. Bij cat 1-2 had Joël van Capel moeite om het tempo van het peloton te volgen. Maar Joël geeft nooit op, een goede eigenschap, en streed zich naar de 9e plaats.
Bij cat 5-6 deden Jytte Timmermans en Sven de Jong mee. Jytte zat er bij de start gelijk goed bij en kon goed in het peloton mee. Er waren wat renners die alleen weg wilde en in sommige van die "tussensprints' kon Jytte niet in het peloton blijven. Echter door haar eigen tempo hoog te houden is ze gewoon weer in het peloton gekomen en gebleven tot de finish. En uiteindelijk is ze als negende geëindigd, haar eerste top 10 klassering bij een wedstrijd dit jaar. Sven kon zich prima handhaven in het peloton en nam zelfs een paar keer het initiatief aan de kop van het peloton. Sven sprintte naar de 7e plaats.

Paralympische Spelen
De UWTC leden Jetze Plat en Tim de Vries hebben buitengewone prestaties neergezet op de Paralympische Spelen. Beide renners komen in een andere klasse uit. Jetze ligt op de fiets (H4) en Tim zit in de fiets (H5). 
Het begon afgelopen weekend toen Jetze Plat met ruime voorsprong de triathlon op zijn naam wist te zetten.

Dinsdag 31 augustus reden zowel Jetze als Tim de tijdrit. Voor Jetze wederom een sterke race en een gouden plak 
Voor Tim liep de wedstrijd anders dan hij verwacht (gehoopt) had en hij moest tevreden zijn met een 5e plaats.

Woensdag 1 september stond een loodzware wegwedstrijd op het programma met ruim 80 km koers op een heuvelachtig parcours.
Tim de Vries was als eerste aan de beurt voor de wegwedstrijd. Samen met zijn maatje Mitch Valize en een fransman reden ze aan de kop van de wedstrijd. Het leek erop dat de winst naar Frankrijk zou gaan, maar in de laatste meters wist Mitch er langs te komen. Voor Tim een prachtige bronzen medaille. En wat is hij er blij mee!

Daarna de race van Jetze. Jetze wist in de laatste rondes weg te rijden bij Thomas Fruewirth. Met een ruime voorsprong reed hij in een zware wedstrijd naar zijn 3e gouden medaille.


Laatst bewerkt op: 7 september 2021 07:31

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ronde van Uithoorn

Ronde van Uithoorn Zondag 5 september werd onder bijna zomerse omstandigheden de ronde van Uithoorn verreden op het clubparkoers van UWTC. Al bij de eerste wedstrijd, 60+, een mooi succes voor UWTC. In het begin van de wedstrijd veel demarrages, maar niemand kon het verschil maken. In de laatste rondes … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: