Kevin Oudijk (rechts) en Tonie Mulckhuijse

OrMontre Goudsmederij & Horlogerie te Vinkeveen: Oude sieraden zijn tegenwoordig goud waard


Geplaatst op: 10 september 2021

Toen goudsmid Jim uit Vinkeveen de tijd gekomen achtte om met pensioen te gaan, vond hij de twee vrienden Kevin Oudijk en Tonie Mulckhuijse bereid om de zaak van hem over te nemen. Ze waren beiden in dienst bij een bedrijf in Amsterdam waar Tonie zich vooral gespecialiseerd heeft in de aan- en verkoop van horloges en waar Kevin een ervaring van ruim 10 jaar in het juweliersvak opbouwde. Sinds 3 augustus zijn zij de nieuwe eigenaren van het bedrijf.

OrMontre is gespecialiseerd in horloges en sieraden. “Wij verkopen horloges in diverse prijsklassen,” zegt Tonie. “Dat betekent dat mensen die een goed horloge zoeken altijd bij ons terecht kunnen. Vanzelfsprekend zorgen wij ook voor het onderhoud en de service van de horloges. Het vervangen van batterijtjes doen we terwijl de klant wacht. Een bijzondere specialiteit van OrMontre zijn de exclusieve merken. Dan gaat het om horloges met een marktwaarde van een paar duizend euro. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de in- en verkoop van merken als Rolex, Cartier en Breitling. Daar is veel belangstelling voor en er bestaat een ruime markt van kenners en liefhebbers. Wij werken ook in opdracht. Dat betekent dat ik voor een klant, die het oog heeft laten vallen op een horloge van een bepaald merk, op zoek ga. Daarbij gaat het dan veelal om een heel speciaal type of een bijzondere uitvoering waarvan er niet zoveel op de markt zijn. Het kost soms even tijd maar dankzij mijn ervaring op het gebied van de handel in deze categorie horloges slaag ik er meestal wel in om het gevraagde horloge te vinden. Ik koop ook wel vaak zulke horloges in zonder dat er direct een koper voor is, maar waarvan ik weet dat er ongetwijfeld belangstelling voor bestaat. Voor veel mensen is zo’n horloge ook een vorm van investering. Ik ben wel blij dat we ons met de in- en verkoop van deze exclusieve merken kunnen onderscheiden. Maar de nadruk ligt bij ons in de zaak toch zeker ook op de horloges die voor mensen met een wat bescheidener inkomen aantrekkelijk zijn. Ook daarvan bestaat ons assortiment uit een keur van goede merken. Momenteel zijn vooral ook de vintage-horloges erg populair. Een horloge is een handig middel om te weten hoe laat het is. Maar het horloge wordt toch ook steeds meer gezien als een accessoire dat met de mode meegaat en dat bij je moet passen,” aldus een gepassioneerde Tonie.

Sieraden
De collectie sieraden van OrMontre maakt een bezoek aan de gezellig ingerichte winkel aan de Herenweg meer dan de moeite waard. Een ruime keuze uit gouden en zilveren sieraden van gekende merken. “Maar we beperken ons niet tot de verkoop van sieraden,” zegt Kevin. “Als goudsmederij ontwerpen en maken we ook zelf sieraden. Daartoe kopen we ook sieraden van onze klanten in. De goudprijs was nog nooit zo hoog. Het is nu de ideale tijd om iets te doen met de sieraden die allang in een doosje in de linnenkast liggen, maar die niet meer gedragen worden. Dat kan zijn omdat men er op uitgekeken is. Maar het komt ook vaak voor dat de sieraden komen uit een erfenis van ouders of grootouders. Soms wat gedateerd en daarom niet meer regelmatig gedragen. Wij merken dat de mensen die de sieraden willen verkopen vaak versteld staan over de prijs die ze er voor krijgen. Wanneer men wil verkopen dan kan men de waarde uitbetaald krijgen en er leuke dingen van doen. Maar wat ook vaak gebeurd is dat we het verzoek krijgen om van de oude sieraden iets nieuws te maken. We maken dan in overleg met de klant een ontwerp en kunnen dat dan uitvoeren. Het leuke is dat de op deze manier de sieraden die uit een erfenis komen een nieuwe bestemming krijgen. Men heeft dan toch een herinnering aan degene van wie het sieraad komt. Maar dan in een modern jasje en geheel naar de smaak van de eigenaar.”

Open, eerlijk en transparant.
Kevin en Tonie streven naar een open en eerlijke relatie met hun klanten. “We doen wat we beloven, we bieden optimale service en we werken transparant. Wanneer het gaat om in- en verkoop van horloges en sieraden dan is dat vaak een kwestie van goed vertrouwen. De waardebepaling van goud doen we in aanwezigheid van de klant. We leveren een heldere offerte bij het ontwerp van een nieuw sieraad, kortom men komt bij ons niet voor verrassingen te staan.”

OrMontre is gevestigd aan de Herenweg 169A in Vinkeveen. Telefoon 0297-743565. Mailen kan ook: info@ormontre.nl. Aan de website www.ormontre.nl wordt nog gewerkt. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 – 17.30 uur. Op zondag en maandag gesloten.

Bron: De Groene Venen
Tekst: Piet van Buul
Foto: Patrick Hesse

Kevin Oudijk (rechts) en Tonie Mulckhuijse

Laatst bewerkt op: 10 september 2021 08:05

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

OrMontre Goudsmederij & Horlogerie te Vinkeveen: Oude sieraden zijn tegenwoordig goud waard

Toen goudsmid Jim uit Vinkeveen de tijd gekomen achtte om met pensioen te gaan, vond hij de twee vrienden Kevin Oudijk en Tonie Mulckhuijse bereid om de zaak van hem over te nemen. Ze waren beiden in dienst bij een bedrijf in Amsterdam waar Tonie zich vooral gespecialiseerd heeft in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: