Hollandse Avond 2022
Gemeente biedt gratis quickscan zon op grote dake

Gemeente biedt gratis quickscan zon op grote dake


Geplaatst op: 9 september 2021

Veel grote daken van bedrijven en organisaties in Aalsmeer en Kudelstaart zijn al voorzien van zonnepanelen. Maar er zijn ook nog veel panden waarvan het dak nog benut kan worden om zonne-energie op te wekken. Om deze drempel te verlagen biedt het Servicepunt Energieadvies van de gemeente vijftien gratis quickscans aan.

Onafhankelijke experts voeren het onderzoek uit. De quickscan die gemeente Aalsmeer aanbiedt is zowel voor kantoorpanden als voor andere grote daken, van bijvoorbeeld bedrijven, sportgebouwen, maatschappelijke vastgoed en VvE’s.

Wethouder Wilma Alink van Duurzaamheid: “We willen niet alleen inwoners, maar ook bedrijven, sportverenigingen en andere organisaties helpen om duurzame keuzes te maken. Een quickscan zon op grote daken laat zien of het dak geschikt is, welke investering nodig is, wat het oplevert en welke subsidiemogelijkheden er zijn. We hopen zo de drempel te verlagen om meer gebruik te gaan maken van duurzame energie.”

Energielabel C voor kantoorpanden

Om in 2023 een kantoorpand nog te mogen gebruiken moet het pand minimaal Energielabel C hebben. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een kantoor is en welke verbetermogelijkheden er zijn. De overheid wil er met het energielabel voor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Een voorbeeld hiervan is het installeren van zonnepanelen.

Een quickscan kan aangevraagd worden door een mail te sturen naar servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl. Vermeld als onderwerp ‘quickscan zon op bedrijfsdak’. VvE’s met interesse in zonnepanelen kunnen zich ook melden: voor hen is een apart adviestraject beschikbaar.

Informatiebijeenkomst 15 september

Op 15 september van 16.00-18.00 uur organiseert de gemeente samen met gemeente Amstelveen een informatiebijeenkomst over o.a. de mogelijkheden van zonnepanelen op bedrijfs-en kantoorpanden en over de gratis quickscan. De bijeenkomst vindt plaats bij NTC (Bovenkerkerweg 81, Amstelveen), een pand waar al veel zonnepanelen zijn geplaatst. Aanmelden kan via servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl o.v.v. ‘informatieavond zon op bedrijfsdak’. Voor het aanvragen van de quickscan is het bezoek aan de bijeenkomst niet verplicht.

Meer informatie vindt u op www.aalsmeer.nl/duurzaamheid bij Servicepunt Energieadvies.


Laatst bewerkt op: 9 september 2021 07:23

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente biedt gratis quickscan zon op grote dake

Veel grote daken van bedrijven en organisaties in Aalsmeer en Kudelstaart zijn al voorzien van zonnepanelen. Maar er zijn ook nog veel panden waarvan het dak nog benut kan worden om zonne-energie op te wekken. Om deze drempel te verlagen biedt het Servicepunt Energieadvies van de gemeente vijftien gratis quickscans … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: