001 - Escaperoom aglemeen
Open monumenten in Uithoorn en De Kwakel

Open monumenten in Uithoorn en De Kwakel


Geplaatst op: 9 september 2021

Op zaterdag 11 september is het Open Monumentendag in de gemeente Uithoorn. Er doen dit jaar tien monumenten mee: een record. Burgemeester Pieter Heiliegers zal de Open Monumentendag openen in het monumentale woonhuis aan de Thamerlaan 14 in Uithoorn.

Thamerlaan 14

Ook Wieske Wijngaards is daarbij aanwezig. Zij is waarnemend directeur van de Vereniging Hendrick de Keyser, die zich inzet voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De vereniging is eigenaar van het pand aan de Thamerlaan 14 in Uithoorn. Ontworpen door de beroemde architect Michel de Klerk van de Amsterdamse School. Vereniging Hendrick de Keyser heeft het aangekocht en op deze manier gered van sloop.

Burgemeester Heiliegers: “Ik heb daar onlangs een bezoek gebracht en ben onder de indruk hoe het daar momenteel wordt opgeknapt. Een unieke gelegenheid voor inwoners en ander geïnteresseerden om het pand op 11 september van binnen te bekijken.”

Schildjes

Het belooft een speciale opening te worden. De burgemeester reikt de allereerste schildjes uit aan eigenaren van gemeentelijke monumenten. De schildjes kunnen aan het pand bevestigd worden, zodat iedereen die er voorbij komt, weet dat het een gemeentelijk monument is. Het eerste schildje zal de burgemeester op 11 september uitreiken aan Wieske Wijngaards.

Deelnemers Open Monumentendag 2021:

• De Genieloods
• Bierbrouwerij De Schans
• Fort aan de Drecht
• Thamerlaan 14 (monumentaal woonhuis)
• Boerderij Nooit Gedacht
• Het Witte Huis
• Spoorbrug over de Amstel,
• Tolhuissluis
• Station Uithoorn en
• Voormalig gemeentehuis

Folders

Op het gemeentehuis, en bij elk monument vindt u een folder over de Open Monumentendag in Uithoorn, met daarin informatie over alle deelnemende monumenten. Ook kunt u terecht op www.openmonumentendag.nl.


Laatst bewerkt op: 9 september 2021 07:31

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Open monumenten in Uithoorn en De Kwakel

Op zaterdag 11 september is het Open Monumentendag in de gemeente Uithoorn. Er doen dit jaar tien monumenten mee: een record. Burgemeester Pieter Heiliegers zal de Open Monumentendag openen in het monumentale woonhuis aan de Thamerlaan 14 in Uithoorn. Thamerlaan 14 Ook Wieske Wijngaards is daarbij aanwezig. Zij is waarnemend … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: