001 - Escaperoom aglemeen
Ready2Race bij UWTC

Ready2Race bij UWTC


Geplaatst op: 13 september 2021

Zondag 19 september wordt door de UWTC in samenwerking met Team Jumbo Visma een Ready2Race georganiseerd. Ready2Race is een nieuw wielerplatvorm van de wielerploeg Team Jumbo-Visma waarbij het voor iedereen die geïnteresseerd is in wielrennen mogelijk is deel te nemen aan wedstrijden op zijn of haar niveau.

Ready2Race biedt laagdrempelige wedstrijden aan voor zowel jong als oud. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar niveau door middel van verschillende klassen binnen de leeftijdscategorieën. Zo is het voor iedereen mogelijk om op een leuke en veilige manier kennis te maken met de wedstrijdsport.

De wedstrijden worden door verschillende wielerverenigingen georganiseerd. Meer informatie en aanmelden over de verschillende wedstrijddagen en locaties is te vinden op www.ready2race.teamjumbovisma.nl

Interclub HRTC Hoorn

Zondag 12 september deden 3 jeugdrenners van UWTC mee aan de interclub in Hoorn. Na een goede tijdrit op de training afgelopen woensdag stond Joël van Capel (cat 1-2) vol vertrouwen aan de start. Drie renners reden gelijk aan het begin al weg en de rest kon de achtervolging inzetten. Dit deden ze met een ijzersterke Joël voorop wat hem een keurige 5e plaats opleverde! Zijn ouders zijn heel trots op hem en Joël is het bewijs dat nooit opgeven uiteindelijk mooie resultaten opleveren.

Bij cat 5-6 deden Sven de Jong en Jytte Timmermans mee. En direct bij de start gingen er 7 renners hard vandoor, Sven en Jytte volgde in de tweede groep. Samen met nog 2 renners reden ze de wedstrijd uit. Ze werkte goed met elkaar samen en bleven dus een mooi tempo draaien. Jytte won de sprint van dit groepje en werd hiermee 8ste en Sven werd 11e.

Nieuwelingen

De nieuwelingen van UWTC reden dit weekend twee wedstrijden. Zaterdag 11 september in Ossendrecht en zondag 12 september in Hank. In Ossendrecht begon het bij de start te regen en het hield niet meer op en met 80 renners aan de start altijd spannend. De mannen van UWTC zaten goed voorin, alleen Lars Hopman had moeite met het hoge tempo. Rens en Jens probeerde nog een premie te pakken maar dat lukte net niet. Met nog vier ronden te gaan miste de begeleiders van UWTC Rens en die bleek materiaal pech te hebben. Mike en Jens hadden zich goed voorin genesteld en gingen mee sprinten voor plek 2 want er was 1 renner weg. Mike sprint naar een 7e plek en Jens naar 8. Rens wordt toch nog 27e en Lars 50e.

Op zondag reden Rens en Mike de ronde van Hank. Een korte rondje van 1250 meter waarbij een goede loting wel prettig is. Rens loot voorin maar Mike zit ver van achteren. Aangezien er ruim 90 renners starten is naar voren komen lastig. Na een ronde of 10 breekt het voorin en Rens zit goed mee en Mike mist net de slag. Helaas komt Rens ten val en moet hij de koers verlaten. Mike zit in de tweede groep en enkele van de kopgroep moeten lossen en worden terug gehaald door de groep van Mike. De kopgroep bestaat nog maar uit 9 renners en er zijn nog maar zo’n 30 renners in koers aangezien die allemaal waren gedubbeld. Mike heeft dus nog zicht op de 10e plek en met een goede eindsprint wordt Mike 11e. Een mooi resultaat aangezien er zo een groot startveld was. Helaas voor Rens een weekend om snel te vergeten. Er was nog een UWTC renner in Hank. Bij de sportklasse werd Henk de Jong 6e.

Veteranen

Een aantal veteranen van UWTC deden mee aan de Grote Prijs Cool & Heat op Sloten 60+. Er was een groot peloton van 100 renners die meededen. Eén man Rob Bohte was al vroeg in de wedstrijd voorruit. De sprint van het peloton werd gewonnen door Jan de Nijs(2e), Martine Pruijsers 3e. De UWTC leden reden prima voorin mee, John Tromp 4e, Guus Zantingh 19e en René Oudshoorn 20e.
Laatst bewerkt op: 13 september 2021 10:52

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ready2Race bij UWTC

Zondag 19 september wordt door de UWTC in samenwerking met Team Jumbo Visma een Ready2Race georganiseerd. Ready2Race is een nieuw wielerplatvorm van de wielerploeg Team Jumbo-Visma waarbij het voor iedereen die geïnteresseerd is in wielrennen mogelijk is deel te nemen aan wedstrijden op zijn of haar niveau. Ready2Race biedt laagdrempelige … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: