De Korfbalcompetitie start goed voor Atlantis

Geplaatst op: 13 september 2021

Na zo’n 9 à 10 lange maanden geen competitie te hebben mogen spelen, was het dan eindelijk zo ver op 11 september 2021! We mogen weer! En wat is er dan fijner om een wedstrijd te mogen spelen tegen een geduchte tegenstander waar wij eigenlijk niet zo heel veel van wisten, namelijk KZ Danaïden.

Om 15:30 in Leiden werd er dan ook begonnen en was het in het begin vooral heel erg aftasten. Beide aanvallende vakken kregen wel kansen, maar het waren nou niet bepaald de beste schoten die werden gezocht. Verre afstanden, veel te gehaast maar zoals er altijd wel gebeurt op een gegeven moment komt er ergens de 1 op het bord en dat was dan ook voor Atlantis! En dit betekende ook dat het door Van Walraven B.V. gesponsorde team gelijk goed van start ging door de voorsprong uit te bouwen naar 0-3 na 10 minuten.

Pas in minuut 12 begon ook KZ Danaïden mee te doen, maar dit gaf ook wel gelijk de toon aan voor de rest van een spectaculaire eerste helft. Binnen 7 minuten ging het namelijk van 1-3 naar een 5-7 voorsprong nog steeds voor Atlantis. Echter na een time-out van KZ Danaïden kwamen ze in een flow waardoor deze achterstand plotseling werd omgezet van 5-7 naar een 10-7 voorsprong met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft. Genoeg reden voor coach Wim Schaap om een time-out te nemen en even de koppen de goede kant weer op te krijgen. En ook hier leek de magie van de time-out te werken want net voor de rust kwam Atlantis weer terug tot 10-10.

Dan de tweede helft; Atlantis wederom goed van start en kwam op een 12-10 voorsprong. Maar al in de eerste helft was gebleken dat er één heer het fingerspitzen gefühl behoorlijk in bezit had want hij trok de stand eigenhandig alweer gelijk. En zo ging het eigenlijk de gehele 2de helft, Atlantis nam het initiatief met een voorsprong, KZ Danaïden achtervolgde en trok de stand weer gelijk. Ook het vele tactische gewissel begon zijn vorm aan te nemen. De ene heer kwam erin om beter te gaan verdedigen, de andere dame werd weer ingezet voor de rebound. Het was op een gegeven moment niet meer bij te houden. Bij Atlantis willen we alleen Jelle even bedanken voor zijn invalbeurt (hij was ook de enige) want dat was zeer belangrijk om die ene heer met zijn fingerspitzen gefühl een beetje in toom te houden.

Naja na al deze carambole aan wissels was het al de laatste minuut en Atlantis stond met 17-18 voor. Echter trok KZ Danaïden de stand wederom gelijk naar 18-18 en leek het erop dat beide ploegen nog één aanval kregen. Eerst mocht Atlantis en na een soepel lopende aanval waarin er goed door elkaar heen werd bewogen, kwam de bal bij Lynn Loman en zij schoot raak! 18-19 en KZ Danaïden had nog zo’n 30 seconden voor zijn aanval. Ook zij bewogen goed, zochten naar het schot, maar die ging mis echter vingen ze wel de bal, snel zoekend naar het volgende schot en deze was wederom mis en de rebound was voor de kleinste man van het veld die gelukkig speelt voor de wit-blauwen uit Mijdrecht. Reden voor de scheidsrechter om de wedstrijd te beëindigen en de eerste 2 punten bij te kunnen schrijven voor Atlantis.

Een mooie openingswedstrijd wat waarschijnlijk de toon zet voor een spannend seizoen! Aankomende zaterdag 18-9 wordt er gespeeld in Mijdrecht tegen EKVA uit Almere. Deze wedstrijd begint om 15:30 (zou me niks verbazen als het wat eerder begint) dus wees lekker op tijd en moedig ons aan naar de volgende 2 punten!

Laatst bewerkt op: 13 september 2021 16:54

Na zo’n 9 à 10 lange maanden geen competitie te hebben mogen spelen, was het dan eindelijk zo ver op 11 september 2021! We mogen weer! En wat is er dan fijner om een wedstrijd te mogen spelen tegen een geduchte tegenstander waar wij eigenlijk niet zo heel veel van … Lees meer »