0001 - Skischool Aveen 2021
Dode eenden door botulisme in Mijdrecht, brandweer ingezet

Dode eenden door botulisme in Mijdrecht, brandweer ingezet


Geplaatst op: 13 september 2021

In Mijdrecht zijn maandagochtend meerdere overleden eenden aangetroffen. Ernstige botulisme lijkt de doodsoorzaak te zijn. 

De eenden werden aangetroffen in een vijver aan de Diamant. De dierenambulance heeft gisteren diverse eenden gecheckt. Die hadden nog geen verschijnselen. De dode beestjes zijn weggehaald. De brandweer werd ingeschakeld om het water in de vijver rond te pompen. Zo komt er meer zuurstof in het water. In de sloot bij de Maansteen werd ook een dode eend aangetroffen. De sloot en de vijver staan met elkaar in verbinding.

Botulisme is een ernstige ziekte die veroorzaakt wordt door de gifstoffen van een bacterie. De dierenambulance vraagt iedereen die een eend ziet met klachten te bellen met 0653315557. Klachten zijn:

  • Niet meer lopen
  • Vleugels wijd
  • Eend kan zijn hoofd niet meer bovenwater houden.Laatst bewerkt op: 13 september 2021 17:00

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dode eenden door botulisme in Mijdrecht, brandweer ingezet

In Mijdrecht zijn maandagochtend meerdere overleden eenden aangetroffen. Ernstige botulisme lijkt de doodsoorzaak te zijn.  De eenden werden aangetroffen in een vijver aan de Diamant. De dierenambulance heeft gisteren diverse eenden gecheckt. Die hadden nog geen verschijnselen. De dode beestjes zijn weggehaald. De brandweer werd ingeschakeld om het water in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: