De Vinken boekt eerste overwinning

Geplaatst op: 20 september 2021

Sabrina

Met de op het Vinkennest teruggekeerde Sabrina Kooijman als trainer-coach was de thuisploeg afgelopen zaterdag heer en meester. Het zo gewenste ‘korfbalzonnetje’ werkte hier overigens uitstekend aan mee. De eerste Vinkenaanval met Zoë van Dasler, Emese Kroon, Jerom Stokhof en Rutger Woud was in de eerste helft viermaal trefzeker. Zoë van Dasler werd dagtopscoorster. Zij scoorde al voor rust tweemaal van afstand, uit een vrije bal en vanaf de strafworpstip. Ook de tweede aanval van de Kindermodehuisploeg met Eva Hemelaar, Mariska Meulstee, Levi Kroon en Jelle Mul kwam keurig tot scoren: twee afstandstreffers van Levi Kroon en een kansje onder de korf van Mariska Meulstee. Hiermee konden de Vinkeveners met een 7-4 voorsprong de thee opzoeken.

In de tweede helft ging het eveneens voorspoedig. Het thuispubliek werd getrakteerd op nog meer Vinkendoelpunten. Door goed voor elkaar te werken en door zelf sterk te verdedigen bouwde het Suiteteam de voorsprong gestaag verder uit. Met doelpunten van Rutger Woud, Jerom Stokhof, Emese Kroon, Jelle Mul (2x), Eva Hemelaar en nog eens Zoë van Dasler, Levi Kroon en Mariska Meulstee liep de thuisploeg uit naar een comfortabele, maar zeer verdiende voorsprong van 16-6. Met deze overwinning kan De Vinken volgende week met vertrouwen afreizen naar Almere om het nog puntloze onderaan staande EKVA te bestrijden.

Laatst bewerkt op: 20 september 2021 08:35

De veldkorfbalcompetitie begon zaterdag 11 september. De Vinken speelde haar eerste wedstrijd uit in Vleuten. Daar was tegenstander Fiducia te sterk, de punten bleven bij een 19-12 einduitslag bij de thuisploeg achter. Afgelopen zaterdag was De Vinken meer succesvol. Het bezoekende Luno werd met 16-6 teruggestuurd naar Linschoten. Sabrina Met … Lees meer »