Ready2Race succesvol bij UWTC

Ready2Race succesvol bij UWTC


Geplaatst op: 21 september 2021

Zondag 19 september hebben ongeveer 70 deelnemers meegedaan aan de Ready2Race wedstrijd bij UWTC. Laagdrempelige wedstrijden waar ook deelnemers met weinig ervaring aan mee konden doen. En er reden dus ook coaches mee die onderweg aanwijzingen gaven en aan de eerste helft van de wedstrijd het tempo aangaven. Het was een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Veteranen

Afgelopen weekend hebben de UWTC renners Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh weer volop kunnen koersen bij de veteranen. In Dordrecht werd Guus Zantingh bij de 70+ tweede. En John Tromp werd bij de 60+ derde. Zondag waren de renners op de Nedereindseberg, in Nieuwegein aan de start. Bij de 70+ werd Guus Zantingh vierde en Leen Blom 14e. In de wedstrijd voor de 60+ werd veel aangevallen. Met 6 man aan de leiding gingen ze de finale in. En met een derde plaats stond John Tromp beide dagen op het podium.

MTB wedstrijd Amerongen

Zaterdag 18 september was er een marathon mtb wedstrijd in Amerongen waar een paar UWTC leden aan mee hebben gedaan. Bij de 60 km wedstrijd deden ruim 300 mannen mee. Bas de Bruin en Bart de Veer hadden zich al snel vooraan in het wedstrijd geweld gemengd. En uiteindelijk reden zij in de kopgroep van 10 renners. De winst was voor Bas de Bruin uit Uithoorn en Bart de Veer wist er een mooie 3e plaats uit te slepen. Bij de dames reed Rebecca Cornelisse naar de 17e plaats. Mark Touwen waagde zich aan de 90 km wedstrijd en reed daar naar de 69e plaats van de 345 deelnemers.

Kortenhoef

Zondag 19 september reden Bart de Veer en Menno van Capel na bijna 2 jaar weer een KNWU wegwedstrijd. 25 rondes en een totaal van 80 km wedstrijd stond er voor hun programma. Bart en Menno mengde zich beide in de diverse premiesprints en waren vooral aan het begin van de koers goed actief in de wedstrijd. Bart werd 21e en Menno 45e. Eerder op de dag had jeugdlid Joël van Capel al bij cat 2 gereden. De jeugd reed een kort stratenparcours door een woonwijk en dat is weer een hele andere ervaring dan op een clubparcours. Voor Joël een 12e plaats. En bij cat 7 deden Stijn van de Hoorn en Kars van Hattem mee. Voor Stijn van der Hoorn z’n eerste wedstrijd buiten het bekende clubparcours. Na een actieve wedstrijd werd Stijn heel knap derde en Kars werd 10e.

Ronde van Gelderland

19 september heeft Jytte Timmermans haar eerste KNWU wedstrijd van dit jaar gereden in Beekbergen (de ronde van Gelderland). In de massasprint werd Jytte 15e. Hiermee was ze het derde meisje. En kreeg een mooie beker als herinnering.

Scherpenzeel

Henk de Jong reed op zaterdag naar een mooie 2e plaats in Scherpenzeel.

Nieuwelingen

De nieuwelingen Mike Derogee, Rens Grömmel, Lars Hopman en Jens Versteeg waren afgelopen zaterdag al vroeg afgereisd naar Philippine voor de omloop van de Braakman. Het is een omloop van tien kilometer en met zo’n 20% kasseien. De jongens koersen goed mee. Uitslag Rens 19e, Jens 36e, Mike 64e en Lars werd helaas eerder door de jury uit de wedstrijd gehaald..Laatst bewerkt op: 21 september 2021 09:13

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ready2Race succesvol bij UWTC

Zondag 19 september hebben ongeveer 70 deelnemers meegedaan aan de Ready2Race wedstrijd bij UWTC. Laagdrempelige wedstrijden waar ook deelnemers met weinig ervaring aan mee konden doen. En er reden dus ook coaches mee die onderweg aanwijzingen gaven en aan de eerste helft van de wedstrijd het tempo aangaven. Het was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: