Crowdfunding voor aanschaf van elektrische duofiets voor Abcoude-Baambrugge van start

Crowdfunding voor aanschaf van elektrische duofiets voor Abcoude-Baambrugge van start


Geplaatst op: 21 september 2021

Vanaf 22 september gaat op de website www.samenvoordebuurt.nl/duofietsabcoude een crowdfundingscampagne “live” met het doel € 5.000,00 bij elkaar te brengen om de aanschaf van een elektrische duo-fiets te kunnen realiseren. Tympaan-De Baat wordt in deze campagne ondersteund door de Regiobank Abcoude.

Liesbeth Boswijk van Tympaan-De Baat licht toe: “Marjo Dierx, één van de vrijwilligers die op 22 en 23 oktober a.s. de kledingbeurs in de Dorpskerk Abcoude organiseren, benaderde mij. Traditie bij de kledingbeurs is dat de helft van de opbrengst voor de kerk zelf is, en de andere helft voor een maatschappelijk doel. Het leek hen leuk om dit geld te besteden aan een elektrische duo-fiets voor Abcoude-Baambrugge. Het voorstel was dat Tympaan-De Baat de fiets dan zou gaan beheren. Ik vond dat een heel goed idee, ik heb al meerdere malen de vraag gekregen of wij zo’n fiets hadden. Echter, zo’n fiets blijkt een dure aankoop, veel duurder dan de verwachte opbrengst van de kledingbeurs. Ongeveer tezelfdertijd kreeg ik een e-mail van Gaby de Koning van de Regiobank Abcoude dat zij op zoek waren naar plaatselijke maatschappelijke projecten. En ook zij vonden dit een mooi project, en wilden graag aanhaken! Het wordt dus een samenwerking tussen verschillende Abcouder partijen!” Boswijk vertelt verder: “We hebben een promotiefilmpje opgenomen met een oudere dame uit Abcoude, mevrouw Janny van der Klok. Zij fietste altijd rond in het dorp, maar door een herseninfarct kan ze dat nu niet meer. Zij genoot zichtbaar van dat zij weer kon fietsen. Voor zulke mensen is een duofiets een fantastische uitvinding.”

De Regiobank werkt voor haar maatschappelijke projecten samen met de website www.samenvoordebuurt.nl/duofietsabcoude. Op deze site kan een initiatief worden aangemeld, en kan er 6 weken lang worden gedoneerd door mensen die het initiatief een warm hart toedragen. Ook kunnen vrijwilligers die mee willen werken zich daar opgeven. Vanaf 22 september gaat de campagne van start, naast de opbrengst van de kledingbeurs zal er nog minimaal € 5.000,00 nodig zijn om een goede, veilige duofiets aan te kunnen schaffen.


Laatst bewerkt op: 24 september 2021 10:49

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Crowdfunding voor aanschaf van elektrische duofiets voor Abcoude-Baambrugge van start

Vanaf 22 september gaat op de website www.samenvoordebuurt.nl/duofietsabcoude een crowdfundingscampagne “live” met het doel € 5.000,00 bij elkaar te brengen om de aanschaf van een elektrische duo-fiets te kunnen realiseren. Tympaan-De Baat wordt in deze campagne ondersteund door de Regiobank Abcoude. Liesbeth Boswijk van Tympaan-De Baat licht toe: “Marjo Dierx, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: