Wethouder Kroon opent Beweegtuin Mijdrecht tijdens de Nationale Sportweek

Wethouder Kroon opent Beweegtuin Mijdrecht tijdens de Nationale Sportweek


Geplaatst op: 21 september 2021

Vrijdag 17 september, tijdens de officiële opening van de Nationale Sportweek, is De Beweegtuin feestelijk geopend door Wethouder Kroon. De Beweegtuin is uitgebreid met 2 nieuwe toestellen. Dit is mogelijk gemaakt met behulp van het Rabobank Dichtbijfonds en het Lokaal Sportakkoord.

Wethouder Rein Kroon: “De Beweegtuin sluit aan bij het doel om het buiten sporten te stimuleren voor jong en oud. Het is belangrijk dat wij als gemeente sport faciliteren. Sporten is gezond en gezellig en dat is goed voor de sociale cohesie. Met de uitbreiding van De Beweegtuin is het mogelijk om te bewegen in de gemeente op een laagdrempelige manier”.

Pim Jongsma van Tympaan-de Baat en buurtsportcoach Jos Kooijman van Senior Sportief Actief zijn bij het hele traject vanaf het begin betrokken. Jos Kooijman: “Het buiten sporten en bewegen past helemaal in de tijd waar we nu in zitten. Het wordt aan alle kanten gestimuleerd. Dankzij de goede samenwerking tussen Tympaan-De Baat, de gemeente en de buurtsportcoaches heeft De Beweegtuin zijn huidige vorm gekregen. Om het gebruik van de toestellen makkelijker te maken, zijn de oefeningen afgebeeld op een bord. Daarnaast kan met een QR code een demonstratiefilmpje worden bekeken”.

Toestellen uitgeprobeerd

Het bord is onthuld tijdens de feestelijke opening door Wethouder Kroon en Jos Kooijman. Daarna zijn alle toestellen en de QR code uitgebreid getest door de aanwezigen en belangstellenden. Buurtsportcoaches van Team Sportservice daagden aanwezigen uit voor een potje stoepranden. Na het sporten stond er voor iedereen een kopje soep klaar in de tuin van de Buurtkamer.

Met de opening van De Beweegtuin is er op een mooie manier een start gegeven aan de Nationale Sportweek. Het doel van de Nationale Sportweek is om iedereen te inspireren om zoveel mogelijk te sporten en te bewegen.


Laatst bewerkt op: 21 september 2021 09:42

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Kroon opent Beweegtuin Mijdrecht tijdens de Nationale Sportweek

Vrijdag 17 september, tijdens de officiële opening van de Nationale Sportweek, is De Beweegtuin feestelijk geopend door Wethouder Kroon. De Beweegtuin is uitgebreid met 2 nieuwe toestellen. Dit is mogelijk gemaakt met behulp van het Rabobank Dichtbijfonds en het Lokaal Sportakkoord. Wethouder Rein Kroon: “De Beweegtuin sluit aan bij het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: