Informatiepunt digitale overheid in bibliotheek

Informatiepunt digitale overheid in bibliotheek


Geplaatst op: 22 september 2021

Contact met de overheid gaat steeds vaker online. Maar dit is niet voor iedereen makkelijker. Bibliotheek Amstelland is daarom gestart met het Informatiepunt Digitale Overheid. Als de bibliotheek in de Oude Veiling open is, kunnen inwoners daar nu met hun vragen terecht. Na een zomer proefdraaien opende Wethouder Cultuur Wilma Alink op 20 september het informatiepunt in Aalsmeer officieel.

Zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een rijbewijs verlengen, inkomstenbelasting aangeven: tegenwoordig moet het steeds vaker online. Daarvoor moet je kunnen omgaan met een computer of smartphone én heb je een DigiD nodig. Naar schatting vinden 4 miljoen volwassenen in Nederland dit lastig. Het Informatiepunt Digitale Overheid bij de Bibliotheek is een neutrale plek waar inwoners hulp kunnen vragen bij contact met de digitale overheid.

Gemeente Aalsmeer is blij met het digitale informatiepunt. Wethouder Alink: “Het is soms best moeilijk om zaken met de overheid digitaal te regelen. Zeker voor mensen die niet opgegroeid zijn met computers of moeite hebben met lezen en schrijven. Maar iedereen loopt weleens tegen een digitale muur aan. We hebben in de bibliotheek hele goede medewerkers die onze inwoners hiermee kunnen helpen, maar als het nodig is ook door kunnen verwijzen naar de juiste organisatie.”

Hulp dicht bij huis

Bibliotheken zijn deze samenwerking gestart met uitvoeringsorganisaties van de overheid. Zij willen dat inwoners dicht bij huis geholpen worden met hun digitale vragen. De medewerkers van de bibliotheek weten de weg op de websites van de overheid. En zij kunnen mensen met specifieke vragen in contact brengen met de juiste persoon bij organisaties in de buurt. In de bibliotheek kan iedereen tijdens service-uren vragen stellen. De service is gratis en een lidmaatschap is niet nodig. Een afspraak maken mag, maar hoeft niet.

Voor meer informatie: www.debibliotheekamstelland.nl/ido of 020-641 41 26.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Informatiepunt digitale overheid in bibliotheek

Contact met de overheid gaat steeds vaker online. Maar dit is niet voor iedereen makkelijker. Bibliotheek Amstelland is daarom gestart met het Informatiepunt Digitale Overheid. Als de bibliotheek in de Oude Veiling open is, kunnen inwoners daar nu met hun vragen terecht. Na een zomer proefdraaien opende Wethouder Cultuur Wilma … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: