001 - OrMontre
Nieuwe escaperoom geopend in Mijdrecht

Nieuwe escaperoom geopend in Mijdrecht


Geplaatst op: 24 september 2021

Precies een jaar geleden, op de nationale 'Dag van de Escaperoom', opende Escape Mijdrecht haar deuren. En sinds kort is daar de derde escaperoom te ervaren: De Tempel van Hunahpu. "Dat is een archeologisch wonder van duizenden jaren oud. Spelers zien deze Mayatempel van buiten en binnen" vertelt de eigenaar, Thijs.

"De eerste reacties zijn positief. En dat is fijn, want het was natuurlijk een bewogen tijd. Escape Mijdrecht was in 2020 net tweeënhalve maand geopend, toen er een nieuwe lockdown werd afgekondigd. De poorten bleven noodgedwongen een half jaar lang gesloten voor bezoekers. "Dat was balen, maar er is natuurlijk niets aan te doen. Je kunt bij pakken neer gaan zitten en hopen dat de toko snel weer open mag. Of je gebruikt het nadeel in je voordeel en begint met bouwen."

De escaperooms zijn gevestigd in de Mijdrechtse Dorpsstraat, op de plek waar voorheen Intersport Duo zat. "Dit is een groot pand van zo'n driehonderd vierkante meter. Het is vanaf het begin de bedoeling geweest dat er uiteindelijk vier escaperooms te beleven zijn. De ideeën waren er al, maar de bouw kost natuurlijk veel geld en tijd" legt Thijs uit. "Daarom besloten we te openen met twee kamers. En zodra de tijd rijp was en er wat meer geld was binnengekomen, zouden we kunnen beginnen met het bouwen van nog eens twee kamers. Dat plan besloten we tijdens de lockdown versneld uit te voeren."

Pashokjes

Op de plek waar spelers nu comfortabel een drankje kunnen doen, lagen vanaf januari j.l. grote stapels hout, decorstukken en spelonderdelen. "Door de gedwongen sluiting hadden we de mogelijkheid alles overhoop te halen en de hele dag door herrie te maken met boren, zagen en ander gereedschap. Zoiets zou niet gaan wanneer je gewoon geopend bent. Dan had de bouw van nieuwe kamers veel langer geduurd."

Op de plek waar eerst de pashokjes stonden, is nu een Mayatempel verrezen. En ondanks de leeftijd van deze tempel, wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Je vindt geen enkele sleutel of slot. Licht, geluid en speciale effecten gaan hand in hand in deze kamer. Het decor is van de hand van een kunstenaar die ook heeft gewerkt voor onder meer de Efteling en Walibi. En wist je dat er kilometers aan kabel is gebruikt?"

De Tempel van Hunahpu is inmiddels te boeken via de website van Escape Mijdrecht. "En als alles meezit, opent onze vierde kamer -De Florijnen- nog voor de jaarwisseling. Kom het ervaren!"Laatst bewerkt op: 25 september 2021 16:18

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe escaperoom geopend in Mijdrecht

Precies een jaar geleden, op de nationale 'Dag van de Escaperoom', opende Escape Mijdrecht haar deuren. En sinds kort is daar de derde escaperoom te ervaren: De Tempel van Hunahpu. "Dat is een archeologisch wonder van duizenden jaren oud. Spelers zien deze Mayatempel van buiten en binnen" vertelt de eigenaar, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger:
Google maps laden...