Mannen met nepvuurwapens aangehouden in Abcoude


Geplaatst op: 19 augustus 2011

Abcoude - Op donderdagmiddag werden drie personen aangehouden omdat ze met een vuurwapen bij zich hadden.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding dat een scooter met hierop twee jongens in de buurt van de Starnheim reed. Getuigen hadden gezien dat deze jongens met een vuurwapen rondreden. De agenten troffen het tweetal op de scooter en een ander persoon rende hard weg. De twee jongens op de scooter werden tegengehouden en op de treeplank lag een nep vuurwapen. Beiden werden aangehouden. De jongen die wegrende kon ook worden achterhaald en hij had een nepwapen in zijn broeksband zitten. Het drietal, 15 en 16 jaar uit Amsterdam en Abcoude, werden meegenomen voor verhoor. De jongens verklaarden dat ze naar elkaar aan het schieten waren geweest met het balletjespistool. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

De politie komt in deze vakantieperiode weer regelmatig nepvuurwapens tegen waar kinderen mee spelen. Vaak komt dit materiaal uit vakantielanden maar in Nederland is het verboden om dit soort wapentuig, wat niet van echt te onderscheiden is, bij je te hebben.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mannen met nepvuurwapens aangehouden in Abcoude

Abcoude - Op donderdagmiddag werden drie personen aangehouden omdat ze met een vuurwapen bij zich hadden.Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding dat een scooter met hierop twee jongens in de buurt van de Starnheim reed. Getuigen hadden gezien dat deze jongens met een vuurwapen rondreden. De agenten troffen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: