De Loods Fashion in Mijdrecht: Een stadse winkel in een dorpse omgeving

De Loods Fashion in Mijdrecht: Een stadse winkel in een dorpse omgeving


Geplaatst op: 29 september 2021

De coronapandemie en de daaruit voortvloeiende ingrijpende overheidsmaatregelen zijn voor De Loods Fashion in Mijdrecht van grote invloed geweest op de spectaculaire uitbreiding van de zaak aan de Dorpsstraat in Mijdrecht. “Voor ons leidde de gedwongen sluiting er toe dat we onze oorspronkelijke plannen moesten bijstellen, met als gevolg dat we nu over een winkelruimte van maar liefst 1.100 vierkante meter beschikken,” vertellen directeur Ron Wijburg en zijn rechterhand Fleur Janmaat. “Je kunt wel stellen dat deze mooie nieuwe winkel er gekomen is dankzij corona.”

Modezaak De Loods betrok enige jaren geleden het pand aan de Dorpsstraat waar voorheen parfumerie Stoop was gevestigd. “Toen vorig jaar het pand van Miller en Monroe (voorheen Vögele), enkele deuren verderop, vrijkwam was dat voor ons een interessante plek. Die winkel was namelijk een stuk groter dan waar we op dat moment zaten. Het idee was dus om daar naar toe te verhuizen en we hebben dat pand dus gehuurd en in gebruik genomen. En voor de ruimte die wij dan achter zouden laten werd een andere huurder gezocht. Maar toen brak corona uit en gingen de winkels dicht. De nieuwe huurders trokken zich terug en dus zaten wij opeens met twee locaties. De relatieve rust van de sluitingsperiode gaf ons de mogelijkheid om onze plannen voor de toekomst opnieuw te bekijken. We ontdekten dat er op een tamelijk eenvoudige manier achter de winkels tussen onze beide locaties een doorsteek was te maken. Zodoende konden we de twee vestigingen met elkaar verbinden en hebben we nu een heel mooi geheel. Dit alles dus min of meer dankzij corona”, zegt rasoptimist Ron. “We hebben zoveel vertrouwen in de toekomst en in onze winkelformule dat we het aandurven om deze stap te zetten. Bovendien hebben we een groep heel betrokken medewerkers en veel trouwe klanten.”

De ambassadeurs van De Loods

Om de verbouwing en de herinrichting mede mogelijk te maken werd de hulp van trouwe klanten ingeroepen. Fleur: “zo’n operatie kost natuurlijk flink wat geld. Dan kun je wel naar de bank gaan, maar wij kozen er voor om een beroep te doen op onze klanten om als ambassadeur voor ons bedrijf op te treden. Dat gaf ons financiële ruimte en voor de ambassadeurs een mooi rendement van vier procent. Bovendien versterk je de band met je klanten en op deze manier wordt het ook een beetje ‘hun’ winkel. Na vier jaar krijgen ze hun ingelegde geld terug. Voor de ambassadeurs gaan we eind van deze maand nog een paar speciale avonden beleggen om hen te bedanken voor hun bijdrage en hun betrokkenheid.”

Een stadse winkel

Door de samenvoeging van beide panden en de extra ruimte die achterin met de doorloop ontstond, heeft De Loods de status van een winkel met stadse allure. Maar Ron en Fleur benadrukken dat ze het dorpse karakter willen behouden. “We doen er alles aan om er voor te zorgen dat men graag bij ons binnenkomt. We noemen onze klanten dan ook graag onze gasten en onze medewerkers zijn vooral gastheer of gastvrouw. We proberen een sfeer te creëren waarbij onze gasten zich thuis voelen. Dat doen we door hen oprechte interesse en aandacht te bieden. Het hoogste doel is niet eens zozeer dat men met een aankoop de deur uit gaat, maar met een tevreden gevoel over de manier waarop men tegemoet is getreden. Zelfs wanneer men die ene keer niet gevonden heeft wat men zocht, maar bij een volgende gelegenheid graag nog eens bij ons terug komt.”

Een ruime collectie

De Loods biedt een uitgebreide collectie modeartikelen van tal van bekende merken, voor jong en oud en voor mannen zowel als vrouwen. Bovendien is er een ruime keuze in bijpassende accessoires. We zijn ook trots op onze inpandige beautysalon met drie behandelkamers, als onderdeel van ons totaalconcept. Tevens presenteren wij een ruime collectie schoonheidsproducten, make-up artikelen en parfums. Geheel in de sfeer van De Loods is er ook ruim aandacht besteed aan de mogelijkheid om tijdens het winkelen even te verpozen. Daarvoor kan men terecht bij onze gezellige bar, waar men wat kan drinken. Ron: “We maken hier heerlijke koffie en we hebben er ook nog eens lekkere verse koeken bij.”

Feestelijke opening

Er is een volle week uitgetrokken om de mensen in De Ronde Venen en de verre omtrek de gelegenheid te bieden kennis te komen maken met de vernieuwde De Loods. “Van maandag 4 oktober tot maandag 11 oktober a.s. maken we er een feestelijke week van,” verzekert Fleur. Ze wil er nog niet teveel over kwijt, maar ze verwijst al vast naar een leuke actie waarover volgende week meer bekend word gemaakt in deze krant. Zeker is wel dat het alleszins de moeite loont om in die week naar De Loods te gaan.

De Loods Fashion is gevestigd aan de Dorpsstraat 29 en 35 in Mijdrecht. Telefoon 0297-288032. Openingstijden zeven dagen per week. Op zondag van 12.00 – 18.00 uur en alle andere dagen van 09.00 – 18.00 uur. Op vrijdag is de zaak open van 09.00 – 21.00 uur. Voor meer informatie kan men terecht op www.deloodsfashion.nl en op sociale media.

Bron: De Groene Venen
Tekst: Piet van Buul
Foto: Patrick Hesse

 


Laatst bewerkt op: 29 september 2021 10:12

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Loods Fashion in Mijdrecht: Een stadse winkel in een dorpse omgeving

De coronapandemie en de daaruit voortvloeiende ingrijpende overheidsmaatregelen zijn voor De Loods Fashion in Mijdrecht van grote invloed geweest op de spectaculaire uitbreiding van de zaak aan de Dorpsstraat in Mijdrecht. “Voor ons leidde de gedwongen sluiting er toe dat we onze oorspronkelijke plannen moesten bijstellen, met als gevolg dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: