001 - Week van de ontmoeting
Moeizame maar ook weer overtuigende winst op Luno

Moeizame maar ook weer overtuigende winst op Luno


Geplaatst op: 27 september 2021

Zaterdag 25 september, speelronde nummer 3 voor het vlaggenschip van de korfballende ploeg uit Mijdrecht. Na twee overwinningen ging Atlantis op bezoek bij het bekende Luno uit Linschoten. Vooraf leek het zo te zijn dat de krachtsverhouding tussen de 2 ploegen groot was, maar zoals het altijd is; de bal is rond, het begint met 0-0, het veld is 40 bij 20 meter. Oftewel het moet allemaal nog maar blijken hoe de wedstrijd zich ontvouwt.

Op het gebruikelijke tijdstip 15:30 gingen we los en zoals wel eens eerder was gebeurd, was met name de beginfase heel erg aftasten en op zoek gaan naar de juiste kansen. Deze kwamen er ook zeker maar de eerste 5 minuten wilde het balletje niet in het juiste mandje vallen. Tot daar eindelijk Lisa de ban brak en daarmee de beide ploegen begonnen met scoren. Het werd 1-1 maar toen kwam er een periode waarbij het door Van Walraven B.V. gesponsorde team snel uit liep naar een 1-5 voorsprong door doelpunten van Jeroen, Sander S., Lars en wederom Lisa. Hierbij werd de eerste Time-Out gelijk aangevraagd door de coach van Luno, want die had blijkbaar een plan wat niet helemaal correct werd uitgevoerd door zijn ploeg. Wat volgde was gelijk een goal van Luno, maar beide Sanders gaven daar direct weer antwoord op en zo stond het alweer 2-8. En toen was de coach van Luno uiteraard nog steeds niet tevreden dus die gooide gelijk zijn 2de en laatste Time-Out erin om het ritme bij Atlantis eruit te halen.

Echter had deze Time-Out wel effect. De ploeg uit Linschoten ging anders verdedigen en daardoor kwam Atlantis er even moeilijk doorheen. Luno leek zelfs terug te komen in de wedstrijd toen het 5-8 stond, maar goals van Sander, Amy en Jeroen zorgden ervoor dat er toch met een verschil van 6 gerust kon worden.

Coach Wim Schaap was natuurlijk niet helemaal tevreden over ons vertoonde spel aangezien de rood-wit-blauwen (en niet wit-blauwen zoals ik de vorige keer zei) aanvallen veel beter uit konden spelen en ook veel effectiever konden zijn.

De vraag aan het begin van de 2de helft was eerder: Kon er nog een wedstrijd van gemaakt worden door Luno of was Atlantis simpelweg een maatje te groot? Dat laatste bleek het geval, want ondanks dat Luno tactisch best goed verdedigde en lange slopende aanvallen speelde met een hoop ren werk kan ik uit ervaring vertellen, liep Atlantis beetje bij beetje weg. Een lange tijd was het actie, reactie korfbal. Atlantis scoorde, Luno scoorde. Atlantis scoorde 2 keer, Luno scoorde 2 keer. Tot aan de 9-15, want vanaf dat moment trok Atlantis de lijn verder door. Intussen werd Tessa Verweij even kortstondig ingebracht voor Amy. En nadat het gat uiteindelijk definitief gemaakt was, werd ook de uitgebluste Jeroen vervangen door Rick Kuylenburg die toch een echte gelegenheid had om de befaamde “Kobe” ,oftewel een one-hander, te kunnen maken, maar helaas deze kans aan zich voorbij liet gaan. Na een heet en benauwd middagje in Linschoten liepen beide ploegen met een 10-21 uitslag in het voordeel van Atlantis van het veld af.

3 wedstrijden gehad en 6 punten binnen geharkt wat er toe leid dat Atlantis op dit moment mede koploper is samen met Ijsselvogels. Echter zijn de komende 4 wedstrijden vermoedelijk beslissend of Atlantis echt mee gaat doen voor de titel in de 2e klasse of dat het een simpelweg middenmoot ploegje gaat worden. Nog een speciale vermelding voor Jelmer en Niels die wederom geweldig alle statistieken bijgehouden hebben en ook uiteraard voor het publiek dat vanuit Mijdrecht vandaan met vele getale was gekomen. Volgende week spelen we tegen Reeuwijk uit Reeuwijk om 15:30. Tot dan!


Laatst bewerkt op: 27 september 2021 09:33

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Moeizame maar ook weer overtuigende winst op Luno

Zaterdag 25 september, speelronde nummer 3 voor het vlaggenschip van de korfballende ploeg uit Mijdrecht. Na twee overwinningen ging Atlantis op bezoek bij het bekende Luno uit Linschoten. Vooraf leek het zo te zijn dat de krachtsverhouding tussen de 2 ploegen groot was, maar zoals het altijd is; de bal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: