Hollandse Avond 2022
Super weekend voor de nieuwelingen van UWTC

Super weekend voor de nieuwelingen van UWTC


Geplaatst op: 28 september 2021

Zaterdag 25 september stonden Mike Derogee, Lars Hopman en Rens Grömmel aan de start van de klassieker Noord west Overijssel, een startveld van 160 renners. Helaas was Jens Versteeg er niet bij omdat hij de dag ervoor was aangereden door een scooter. Nadat de mannen de aankomst hadden verkend hadden ze nog een korte bespreking waarbij Vincent ze de nodige tips en adviezen meegaf. De loting was vooraf al gedaan en Rens stond voorin en Mike en Lars in het midden. Het eerste stuk na de start is het altijd chaotisch en Mike kon snel naar voren schuiven en Lars deed er wat langer over. Naarmate de koers vorderde vielen er veel renners af en bij de derde keer dat we ze langs zagen komen miste we Rens. Hij had lek gereden, maar Rens gaf niet op en na ongeveer 12 km kon hij weer aansluiten. De laatste 15 km was het lastigste vanwege een smalle dijk en landweg, Mike en Rens zitten er nog bij maar Lars ontbreekt en later blijkt dat hij gevallen was. Als de finish in zicht komt wordt het dringen en zitten er nog maar 42 renners in de kopgroep. In een spannende sprint mist Rens op enkele cm’s het podium, maar met een 4e plaats mag hij ook zeer tevreden zijn. Mike 30e en Lars 82e. Zondag stond ook nog Schijndel op het programma van de nieuwelingen. Een criterium over 50 km met ongeveer 60 renners aan de start. Ook hier starten Mike, Rens en Lars en het was voor hun even afwachten wat de koers van gister had gedaan op hun benen. Maar dat bleek wel mee te vallen want ze waren continu voorin te vinden. Als de premiesprint komt is het Lars die de sprint voor Mike aantrekt en zo pakken ze samen een premie. Ook nu onbreekt Rens plotseling in het peloton, ketting eraf door iemand die tegen hem aanreed. Maar gelukkig krijgt hij een ronde vergoeding en pakt meteen de volgende ronde een premie. Als de laatste ronde ingaat stijgt de spanning wordt het podium of niet want het zit erin. Rens sprint naar een verdiende 3e plek, Mike naar een 10e plek en Lars wordt 30e.

Veteranen

Afgelopen zondag hebben de UWTC renners Leen Blom, René Oudshoorn, John Tromp en Guus Zantingh veteranen wedstrijden gereden in Rotterdam. In de 60+ wedstrijd werd hard gereden en veel gedemarreerd, maar het eindigde in een massaspurt, die werd gewonnen door Ron Paffen uit Milsbeek, hij is het gehele seizoen heel sterk, 2e werd Cor Gerritsen uit Middelbeers en 3e Martin Pruijsers uit Pijnacker. John spurtte naar een 4e plaats en René finishte in het peloton. Bij de 70+ ontstond er halverwege de koers een kopgroep van 6 renners nadat er veel was gedemarreerd. Winnaar werd Ron Smit uit Zantvoord, 2e was Hans van Bavel uit Sint Anthonis en 3e werd Gerard Albrink uit Uitgeest. Guus Zantingh eindigde als 7 en Leen Blom als 10e.

Interclub Ulysses

Zondag 26 september reed Joël in Amsterdam Noord bij ARC Ulysses zijn laatste rondjes van het wegseizoen. Een jaar waar hij weer veel heeft mogen leren door lekker te trainen en veel interclubwedstrijden te rijden. Joël zat daardoor de eerste ronden goed mee in een groep van 3 renners waar de samenwerking goed was. Hierdoor werd er weer aansluiting gevonden bij de kopgroep. Helaas had Joël wat pech en kon niet meer aanhaken bij deze groep, hij kwam als 10e over de streep Bij cat 5-6 heeft Jytte Timmermans vanaf de start alert gereden en geprobeerd om voor in het peloton te fietsen. Dit is goed gelukt en ze heeft ook nog een ontsnapping geforceerd met nog 6 ronden te rijden maar helaas zonder het gewenste resultaat. De uitslag van Jytte is niet bekend, maar ze is in het peloton geëindigd.


Laatst bewerkt op: 28 september 2021 09:00

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Super weekend voor de nieuwelingen van UWTC

Zaterdag 25 september stonden Mike Derogee, Lars Hopman en Rens Grömmel aan de start van de klassieker Noord west Overijssel, een startveld van 160 renners. Helaas was Jens Versteeg er niet bij omdat hij de dag ervoor was aangereden door een scooter. Nadat de mannen de aankomst hadden verkend hadden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: