Valse start CSW

Geplaatst op: 28 september 2021

CSW is het nieuwe voetbalseizoen begonnen met een pijnlijke nederlaag. Op eigen veld werd een 2-4 nederlaag geleden tegen BFC uit Bussum.

CSW liep in deze wedstrijd al snel achter de feiten aan want reeds na 2 minuten spelen kwam BFC al op een 0-1 voorsprong. Vanaf de achterlijn werd de bal bij de eerste paal binnengeschoten. CSW ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker en kreeg na 7 minuten spelen een hoekschop. Deze hoekschop leverde niets op en BFC kwam er razendsnel uit. De bal kwam terecht bij de rechterspits die met een schitterend schot van grote afstand de ver voor zijn doel staande doelman Gok geheel kansloos liet.

Een flinke domper voor CSW dat vol ten aanval trok. De ploeg kwam een aantal malen goed door via de flanken maar de precisie ontbrak om echt doeltreffend te worden en ook mag gezegd worden dat BFC de verdediging prima op orde had. Simpelweg creëerde CSW te weinig om echt gevaar te stichten in deze eerste helft.

Na rust drong CSW sterk aan om snel iets aan de achterstand te doen. De ploeg had heel veel balbezit maar het zeer compact spelende BFC gaf zo weinig ruimte weg dat er nauwelijks een opening te vinden was in de hechte defensie. Na een kwartier in de tweede helft werd de klap voor CSW nog groter doordat BFC handig gebruik maakte van de ruimtes die bij CSW achterin ontstonden.

Na een prima aanval werd de bal laag in het doel geschoten en de 0-3 was een feit. CSW trok hierna nog meer ten aanval en daar werd de ploeg eindelijk voor beloond. Binnen de zestienmeter stuitte de bal voor de voeten van Dave Cornelissen die snoeihard uithaalde in het dak van het doel. Luttele minuten later verscheen de 2-3 op het scorebord. Eerst stuitte Matt Veerhuis op de doelman, daarna het schot van Cornelissen wat prima werd gestopt maar op de inzet van Jordy de Groot moest de doelman toch het antwoord schuldig blijven. CSW rook de gelijkmaker en probeerde dit vooral door de bal hoog in de zestienmeter te pompen maar in de lucht kwam de verdediging van BFC veelal als winnaar tevoorschijn en ook over de grond was het vaak te vol om een opening te vinden. De wedstrijd werd vlak voor tijd definitief in het slot gegooid toen BFC op 2-4 kwam na een prima uitgevoerde counter.

Laatst bewerkt op: 28 september 2021 09:27

CSW is het nieuwe voetbalseizoen begonnen met een pijnlijke nederlaag. Op eigen veld werd een 2-4 nederlaag geleden tegen BFC uit Bussum. CSW liep in deze wedstrijd al snel achter de feiten aan want reeds na 2 minuten spelen kwam BFC al op een 0-1 voorsprong. Vanaf de achterlijn werd … Lees meer »