Hollandse Avond 2022
Bloemencorso door de jaren heen op TV Aalsmee

Bloemencorso door de jaren heen op TV Aalsmee


Geplaatst op: 28 september 2021

Radio en TV Aalsmeer en Stichting Oud Aalsmeer werken sinds dit jaar samen. Elke maand wordt op het lokale tv-kanaal een historische film uitgezonden onder de noemer ‘Oud Aalsmeer in Beeld’. De film van oktober is ‘Bloemencorso door de jaren heen’. Deze film is beschikbaar gesteld door Ton Offerman en bewerkt door Dick P. van der Zwaard voor Oud Aalsmeer in Beeld. Het betreft een vijftal films die het corso door de jaren in beeld brengen gedurende 34 minuten. De oudste opnamen dateren uit 1955, 1956 en 1959, niet bekend is wie deze films gemaakt heeft. De film uit 1972 gemaakt van het 25ste corso is gefilmd door Daan Offerman en de laatste film uit 1987 gemaakt bij het 40ste corso is gemaakt door Hanoff Video (Ton Offerman en Bert de Haan). De film laat de ontwikkeling van het corso zien, niet alleen het bloemwerk en opbouw van de praalwagens maar ook die van de figuratie op en om de corsowagens. Daarnaast zien we de veranderingen die het dorp Aalsmeer heeft ondergaan in een tijdsbestek van 30 jaar. De film bevat beelden van het Schinkeldijkje, Seringenpark, Rozenstraat, Raadhuisplein en andere straten in Aalsmeer. Er zijn beelden te zien van het corso in Amsterdam zowel op de Dam als bij het Olympisch Stadion. De film wordt tweemaal op tv uitgezonden. Vrijdag 1 oktober is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 2 oktober, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. TV Aalsmeer is bij abonnees van Caiway te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389.

Rouwverwerking bij 'Echt Esther'

Finy Sheils ze is sportinstructrice, beoefent Yoga en Meditatie en gelooft in de therapeutische werking van schrijven. Een heel veelzijdige dame is donderdag 30 september om 19.00 uur te gast bij ‘Echt Esther’. Zij publiceerde in juni haar boek ‘Verborgen waarheid’, een rouwproces in dagboekvorm na het overlijden van haar twee zussen. Met dit boek een hoopt zij een soort voorganger te mogen zijn voor de lezer of voor zijn omgeving die ook zo’n rouwproces doorloopt. Zij was door het overlijden van zussen Conny en Monique op zoek naar een soort voorbeeld in een rouwproces. Ze wil deze rol een beetje vervullen voor mensen die dit doormaken.

Van 19:00-20:00 kun je meeluisteren overal ter wereld via www.radioaalsmeer.nl. Heb je een vraag voor Finy? Mail deze dan naar esther@radioaalsmeer.nl

De Nederlandse Top 10

Aanstaande zaterdag 2 oktober tussen 18.00 en 19.00 uur presenteert Meindert van der Zwaard weer het overzicht van ‘De Nederlandse Top 10’, de muzikale lijst van de tien populairste en meest succesvolle Nederlandse producties uit de hitparade van vandaag. Je hoort de nummers 10 t/m 1, netjes op een rij in de juiste volgorde. Staat Mart Hoogkamer nog op nummer 1? Wie heeft de Bon gepakt? Is echt niks heilig voor Maan? Alle rangen en standen hoor je in het wekelijkse overzicht. Tussendoor is er tijd voor muzikale tips voor de lijst van volgende week.

Ook hoor je een grote hit van Nederlandse bodem uit het verleden voorbij komen. Binnen een uur ben je weer volledig op de hoogte! Terugluisteren kan ook: via radioaalsmeer.nl/gemist

‘Door de Mangel’ ontvangt Bert Middelkoop

Maandag 27 september ontving talkshow ‘Door de Mangel’ de 318e gast. De Kudelstaartse Wietske Noordhoff schoof achter de microfoon en vertelde over het bedrijfje dat zij met haar man runt. Ze begonnen vanuit de achtertuin exotische planten en bomen de verkopen en dat is zo gegroeid dat ze nu vanuit een kwekerij werken. Daarnaast heeft ze vele hobby’s. Zo maakt ze lepels uit natuurlijk hout. Als voorwerp nam ze een zelfgemaakte lamp met uit papier gesneden figuurtjes van haar gezin mee. De Friezin van geboorte noemde zichzelf impulsief, een spring in het veld en perfectionist.

Uiteraard heeft ook Wietske een opvolger gevonden. Maandag 4 oktober komt Bert Middelkoop naar de studio. Hij is een geboren en getogen Aalsmeerder. “Ik ben benieuwd hoe hij het ervaart dat de omgeving zo snel veranderd. Veel kwekerijen maken plaats voor huizen. Hoe kijkt hij daar tegenaan?”, vroeg Wietske zich af. Dit en meer hoor je maandag 4 oktober vanaf 19.00 uur.

Radio Aalsmeer workshops

Afgelopen maandag werd er in en om de studio van Radio Aalsmeer weer een Radio School workshop georganiseerd. Lange tijd waren deze workshops onmogelijk vanwege corona, maar afgelopen maandag kwam een groep enthousiaste leerlingen van het Alkwin Kollege Uithoorn naar de studio. Zij werden aldaar welkom geheten door Jan van Veen, Sem van Hest en Meindert van der Zwaard. De drie ervaren radiomakers stelden vragen als 'Wat is de taak van een radiostation?', 'Wat is het verschil tussen een nationaal en een lokaal radiostation?' en 'Wat hoor je, naast muziek, nog meer op een lokaal radiostation?' Na een rondleiding moesten de leerlingen aan het werk. Ze leerden artikelen en nieuwsberichten te checken op onjuistheden door contact te leggen met betrokken personen. Daarna mochten ze het (juiste) nieuwsbericht als echte nieuwslezers zelf voor de microfoon voorlezen. Ook leerden ze om hun stemgebruik zo in te zetten dat ze zichzelf duidelijk en goed verstaanbaar konden presenteren. Een aantal van deze opnames is zaterdag 2 oktober terug te horen in het programma 'Weekendmagazine' van Jan van Veen, tussen 12.00 en 13.00 uur op Radio Aalsmeer.


Laatst bewerkt op: 28 september 2021 22:13

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bloemencorso door de jaren heen op TV Aalsmee

Radio en TV Aalsmeer en Stichting Oud Aalsmeer werken sinds dit jaar samen. Elke maand wordt op het lokale tv-kanaal een historische film uitgezonden onder de noemer ‘Oud Aalsmeer in Beeld’. De film van oktober is ‘Bloemencorso door de jaren heen’. Deze film is beschikbaar gesteld door Ton Offerman en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: