001 -Family

Groep voor kinderen van gescheiden ouders


Geplaatst op: 18 augustus 2011

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan zeer verschillend zijn. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden om te kunnen omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. Onderzoek door de universiteit Utrecht, heeft aangetoond dat KIES helpt bij het beter verwerken van de scheiding en het contact met de ouders verbetert. In kleine groepen en onder begeleiding van speciaal hiervoor getrainde begeleiders van KIES-groepen komen de kinderen 8 keer 1 uur bijeen. Ouders willen zeker niet dat hun kind last heeft van de scheiding. Maar hoe kun je een kind hierbij begeleiden? De bijeenkomsten zijn voor het basisonderwijs groep 4 t/m 8 en het Voortgezet Onderwijs en starten in september in Mijdrecht.

Waar en wanneer
De training vindt plaats in Mijdrecht, Hoofdweg 1. De cursusdata zijn 28 september, 5, 12, 26 oktober, 2, 9, 16 en 23 november van 15.30 - 16.30 uur. De kosten bedragen € 30,-.

Informatie en aanmelding
Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden kijken op www.zuwezorg.nl/cursussen. Aanmelden kan via de website of via de Zuwe Informatielijn, T 0900 - 235 98 93 (€ 0,10 per minuut) of E cursusbureau@zuwezorg.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Groep voor kinderen van gescheiden ouders

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan zeer verschillend zijn. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden om te kunnen omgaan met alles wat ze … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: