001 - Week van de ontmoeting
Korfbalvereniging De Vinken gestart met speeltraining voor peuters

Korfbalvereniging De Vinken gestart met speeltraining voor peuters


Geplaatst op: 29 september 2021

Bij de start van het nieuwe seizoen heeft korfbalvereniging De Vinken een nieuwe activiteit op de kaart gezet: de speeltraining voor peuters. Een maandelijkse sportactiviteit waarbij kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar op een speelse manier bewegen, samen met één van hun ouders. De nadruk ligt natuurlijk op spel en plezier.

Dat er behoefte is aan georganiseerd bewegen voor kinderen in de peuterleeftijd bleek wel tijdens de peuterochtenden die De Vinken de afgelopen jaren incidenteel organiseerde. “Er was elke keer weer veel animo voor de peuterochtend. De kinderen vonden het leuk en ouders zijn echt op zoek naar beweging voor kun kinderen,” vertelt Annick Stokhof, bestuurslid jeugdzaken bij De Vinken.

“Bij De Vinken hebben we veel ervaring met het organiseren van jeugdactiviteiten, deze peuter speeltraining als vast onderdeel toevoegen past dan ook heel goed bij onze vereniging. De peutertraining is één à twee keer per maand op zaterdagochtend 10.00 tot 10.45 uur. Om het voor ouders laagdrempelig te houden werken we niet met een lidmaatschap maar met een strippenkaart. Natuurlijk kunnen ouders eerst een keertje komen kijken. Onze volgende peutertraining is op 9 oktober a.s., je kunt je daarvoor aanmelden op onze website.”

Ondersteuning Lokaal Sportakkoord

Om goed aan te sluiten op de motorische behoefte en ontwikkeling van peuters zijn speciale spelmaterialen aangeschaft, zoals een balansset, loopparcours, materialen om te gooien en te vangen en mini korfbalpalen. De Vinken heeft daarvoor financiële ondersteuning gekregen via het Lokaal Sportakkoord De Ronde Venen, dat sportieve initiatieven binnen de gemeente steunt. Annick Stokhof: “Zonder deze bijdrage hadden we deze investering niet kunnen doen. Nu kunnen we echt een speeltraining bieden die bijvoorbeeld de grove motoriek en de oog-hand coördinatie stimuleert. ”

Kijk voor meer informatie over de peutertraining en actuele data op www.de-vinken.nl 


Laatst bewerkt op: 29 september 2021 18:39

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Korfbalvereniging De Vinken gestart met speeltraining voor peuters

Bij de start van het nieuwe seizoen heeft korfbalvereniging De Vinken een nieuwe activiteit op de kaart gezet: de speeltraining voor peuters. Een maandelijkse sportactiviteit waarbij kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar op een speelse manier bewegen, samen met één van hun ouders. De nadruk ligt natuurlijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: