De Vinken deelt de punten

Geplaatst op: 3 oktober 2021

Na drie wedstrijden in de veldcompetitie trekken de teams in de tweede klasse F steeds meer naar elkaar toe. Waar De Vinken het bezoekende Danaïden uit Leiden op het laatste moment een punt zag wegsnoepen, moesten ook de koplopers in de poule punten afstaan. IJsselvogels gaf Luno een eerste punt en Atlantis moest twee punten aan Reeuwijk laten.

Finn Kroon

Een hardnekkige liesblessure bij Rutger Woud bracht trainer-coach Sabrina Kooijman bij Finn Kroon als vervanging. Kroon begon naast aanvoerder Jerom Stokhof, Zoë van Dasler en Emese Kroon in de Vinkeveense verdediging. De Vinkenaanval bestond uit Eva Hemelaar, Mariska Meulstee, Levi Kroon en Jelle Mul. Na een wervelende start, Levi Kroon scoorde uit zijn eerste doelpoging, namen de bezoekers het initiatief over. Weliswaar bleef het Kindermodehuisteam in het spoor, maar na 3-3 (scores van Levi Kroon en Eva Hemelaar) en 6-6 (scores van Eva Hemelaar, Jerom Stokhof en Finn Kroon) kwam De Danaïden opnieuw drie punten voor: 9-6 tien minuten voor rust. Op dat moment moest de eveneens met een blessure kwakkelende Emese Kroon de wedstrijd staken. Voor haar kwam Dorien Verbruggen in het veld. De aan deze wissel gekoppelde time-out leverde de thuisploeg nieuw elan. Aanvoerder Jerom Stokhof frommelde 7-9 door het gele plastic en de ongrijpbare Levi Kroon bracht De Vinken met twee fraaie scores weer naast de bezoekers: 9-9. Jerom Stokhof en Zoë van Dasler leverden het Suiteteam de eerste voorsprong: 11-9. Nog voor rust mocht Leiden vanaf de strafworpstip 11-10 maken.

Halve helft

Na rust denderde de Vinkentrein lustig voort. De derde treffer van Eva Hemelaar, de vierde van Jerom Stokhof en de vijfde van Levi Kroon werden gevolgd door een doorloopbal van Mariska Meulstee: 15-11. Er leek iets moois te gebeuren voor het Vinkeveense thuispubliek. Echter halverwege de tweede helft herpakte De Danaïden zich. Vijf minuten voor tijd stond het opnieuw gelijk 15-15. De net in het veld gekomen Mark de Haan leek de wedstrijd te beslissen: 16-15, maar in de laatste minuut mocht Leiden definitief de stand gelijktrekken. Volgende week wacht De Vinken de opdracht om koploper IJsselvogels in Moordrecht de punten af te troggelen.

Laatst bewerkt op: 3 oktober 2021 22:23

Na drie wedstrijden in de veldcompetitie trekken de teams in de tweede klasse F steeds meer naar elkaar toe. Waar De Vinken het bezoekende Danaïden uit Leiden op het laatste moment een punt zag wegsnoepen, moesten ook de koplopers in de poule punten afstaan. IJsselvogels gaf Luno een eerste punt … Lees meer »