Hollandse Avond 2022
Amazing Amateurs nu te zien in de etalages

Amazing Amateurs nu te zien in de etalages


Geplaatst op: 5 oktober 2021

Iedereen die van kunst houdt, kan zijn of haar hart ophalen door een wandeling te maken door Aalsmeer Centrum. Afgelopen vrijdag is namelijk de IkToon maand begonnen met de opening van de Amazing Amateurs. In de maand oktober kunnen alle amateurkunstenaars hun mooie werk laten zien aan publiek. Vrijdag kwam wethouder Wilma Alink naar Cultuurpunt Aalsmeer om deze nieuwe editie van Amazing Amateurs te openen. Een feestelijke start met een feestelijk tintje door de drankjes en hapjes, die verzorgd werden door de medewerkers van Gewoon Doen. Ulla Eurich van KCA en André Vulperhorst van Cultuurpunt Aalsmeer werken nu voor het vierde jaar samen om de amateurkunst onder de aandacht te brengen.

Alle aanwezige kunstenaars en belangstellenden werden uitgenodigd om aan de wandeling door het centrum van Aalsmeer deel te nemen. Daar konden de kunstenaars zelf vertellen over hun werk en bekijken of de kunstwerken mooi in de etalage staan. Naast olieverf- en acrylschilderijen, zijn er ook beeldhouwwerken, fotografie en werk met pastelkrijt te zien. In het Oude Raadhuis hangen allerlei verschillende werken, 4 portretten van een gezin, borduurwerk op acrylverf, “lady in red” en aquarellen van bloemen. Een grote verscheidenheid en erg de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Ook bij het Cultuurpunt Aalsmeer hangen mooie schilderijen en zijn houtsnijwerken te zien, dus wanneer u een bezoekje aan de bibliotheek brengt, loop dan gerust even naar boven om de foyer met kunst te bezoeken.

Voor de jonge amateurkunstenaars zijn er deze hele maand Pop Up Ateliers bij het Cultuurpunt Aalsmeer. Zeefdrukken, theater, hip hop en graffiti spuiten zijn de workshops die worden aangeboden. Leerlingen van de basisschool kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar inschrijvingen@cultuurpuntaalsmeer.nl. De kosten voor de workshops zijn €2,50 per keer. Informatie hierover staat op www.cultuurpuntaalsmeer.nl

Op 6 november zal Amazing Amateurs worden afgesloten in de Burgerzaal met orkesten en koren. Daar zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden van de favoriete kunstenaar. Het publiek kan stemmen op het mooiste kunstwerk uit de etalage, daarover binnenkort meer op onze site.


Laatst bewerkt op: 5 oktober 2021 15:49

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Amazing Amateurs nu te zien in de etalages

Iedereen die van kunst houdt, kan zijn of haar hart ophalen door een wandeling te maken door Aalsmeer Centrum. Afgelopen vrijdag is namelijk de IkToon maand begonnen met de opening van de Amazing Amateurs. In de maand oktober kunnen alle amateurkunstenaars hun mooie werk laten zien aan publiek. Vrijdag kwam … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: