Hollandse Avond 2022
Week 41 = Week van de Veiligheid

Week 41 = Week van de Veiligheid


Geplaatst op: 5 oktober 2021

Volgende week is weer de landelijke Week van de Veiligheid. De gemeente Uithoorn vraagt samen met haar veiligheidspartners aandacht voor verschillende vormen van onveiligheid die u als inwoner of ondernemer kunt tegenkomen. En hoe u zich daartegen kunt beschermen. De gemeente organiseert samen met de politie en handhavers verschillende activiteiten rond het thema “Ben jij voorbereid op criminaliteit?”

Veiligheidskrant

In Week 40 is de “Veiligheidskrant voor inwoners van Uithoorn en De Kwakel” huis aan huis verspreid. De Veiligheidskrant biedt tips waarmee inwoners onveilige situaties kunnen herkennen en hoe zij in zo’n situatie kunnen optreden. Maar laat ook zien wie er in Uithoorn meewerken aan onze veiligheid; wie onze Boa’s zijn en welke wijkagent bij uw wijk hoort. U leest wat “ondermijning” is en welke invloed dit kan hebben op u als inwoner. Dat het belangrijk is om zaken te melden, en via welke nummers. Ook anoniem. U leest via welke alarmnummers u een onveilige situatie kunt melden. Kortom, u leest alles over onveilige situaties en wat u eraan kunt doen zodat we met elkaar zorgen dat onze gemeente veilig blijft.

Bijeenkomst veilig ondernemen

De gemeente werkt samen met ondernemers aan de veiligheid van bedrijven en bedrijfsterreinen in de buurt. Daarom doet de gemeente mee aan de Dag van de Veiligheid op 14 oktober. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Beveiliging Bedrijven Uithoorn (SBBU) en heeft als thema “Veiligheid is een gevoel”. Op de bijeenkomst voor SBBU-leden en andere geïnteresseerde ondernemers treden ook burgemeester Heiliegers en wethouder Hazen (Economie) op met lezingen over veilige gebiedsontwikkeling en over de maatregelen die de gemeente, politie en handhavers nemen tegen crimineel gedrag zoals ondermijning, waarmee de onderwereld probeer binnen te dringen.

De bijeenkomst duurt van 16:00 – 18:30 uur. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden via www.sbbu-uithoorn.nl.

“Van je wapen af zonder straf”

Wapenbezit neemt de laatste jaren vooral onder jongeren en jongvolwassenen toe. Uit onderzoek blijkt dat ruzies vaker uit de hand lopen als jongeren wapens op zak hebben. Daarom doet de gemeente Uithoorn mee aan de landelijke wapen-inleveractie. Van 11 tot en met 17 oktober kan iedereen zijn of haar wapen(s) inleveren op het politiebureau in Uithoorn. Anoniem en zonder straf voor wapenbezit.


Laatst bewerkt op: 5 oktober 2021 12:52

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Week 41 = Week van de Veiligheid

Volgende week is weer de landelijke Week van de Veiligheid. De gemeente Uithoorn vraagt samen met haar veiligheidspartners aandacht voor verschillende vormen van onveiligheid die u als inwoner of ondernemer kunt tegenkomen. En hoe u zich daartegen kunt beschermen. De gemeente organiseert samen met de politie en handhavers verschillende activiteiten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: