Hollandse Avond 2022
Burgemeester en wethouder ontmoeten topsporters

Burgemeester en wethouder ontmoeten topsporters


Geplaatst op: 5 oktober 2021

Wethouder Sport Jan Hazen en burgemeester Pieter Heiliegers onthaalden pas de twee topsporters Felice Albers (21) en Ruud van Zwieten (51) op het gemeentehuis. Albers won goud met het Dames hockeyteam op de Olympische Spelen in Tokyo en Ruud van Zwieten werd in juli van dit jaar samen met zijn judopartner Koen Vermeule tweede op de Europese kampioenschappen Judo in het Kata onderdeel Ju no Kata.

De 21-jarige Albers, die in haar jeugd bij het Uithoornse Qui Vive heeft gespeeld, leverde met welgeteld 6 doelpunten een hele belangrijke bijdrage aan het succes van het damesteam tijdens de Olympische Spelen. En dit terwijl zij niet eens als aanvalster was opgesteld. Ruud van Zwieten uit Uithoorn is judoleraar en heeft sinds 2016 zijn eigen judoschool binnen Amstelhof. Hij geeft daar les aan kinderen vanaf 4 jaar. Zijn leerlingen en collega’s zijn bijzonder trots op de zilveren medaille op het EK dat in de zomer in Polen werd gehouden.

Trots

Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouder Jan Hazen wilden graag laten weten dat ze trots zijn op de twee sporters. “Daarom hebben we ze uitgenodigd op het gemeentehuis voor een kop koffie. Het was heel leuk om kennis te maken, maar vooral ook te horen hoe het dagelijks leven van een topsporter er uit ziet. Met name voor een jonge sporter als Felice was deelname aan de Spelen in Tokyo een enorm avontuur. En ze kon daar heel aanstekelijk over vertellen. Ruud loopt al wat langer mee maar gaf ons een inkijkje in een, voor buitenstaanders, best wel ingewikkelde variant van judo. En natuurlijk werden de medailles bewonderd,” vertelt Hazen.

Wethouder Hazen en burgemeester Heiliegers overhandigden de twee topsporters nog een mooie bos bloemen en een doosje Uithoornse koekjes.


Laatst bewerkt op: 5 oktober 2021 12:53

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester en wethouder ontmoeten topsporters

Wethouder Sport Jan Hazen en burgemeester Pieter Heiliegers onthaalden pas de twee topsporters Felice Albers (21) en Ruud van Zwieten (51) op het gemeentehuis. Albers won goud met het Dames hockeyteam op de Olympische Spelen in Tokyo en Ruud van Zwieten werd in juli van dit jaar samen met zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: