Hollandse Avond 2022
Inleveractie wapens van 11 tot en met 17 oktober

Inleveractie wapens van 11 tot en met 17 oktober


Geplaatst op: 5 oktober 2021

De gemeente Uithoorn doet mee aan de landelijke wapen-inleveractie. Van 11 tot en met 17 oktober kan iedereen zijn of haar wapen(s) inleveren op het politiebureau in Uithoorn. Anoniem en zonder straf voor wapenbezit. “De gemeente wil met de politie Uithoorn en De Kwakel veiliger maken”, zegt Burgemeester Heiliegers. “Denk aan je toekomst en lever wapens in”.

Mensen kunnen messen en andere (steek)wapens inleveren op het politiebureau aan de Laan van Meerwijk 6 in Uithoorn. Dat is mogelijk tussen 9.00 uur en 21.00 uur. Voor het inleveren van een vuurwapen moet wel een afspraak gemaakt worden met de politie. Bel daarvoor met 0900-8844. Agenten in burgerkleding halen het wapen dan op. Bij het inleveren van een vuurwapen moet hij of zij zich wel legitimeren. Als het vuurwapen gebruikt is bij een misdrijf, kan dit gevolgen hebben.

Veilig opgroeien

Wapenbezit neemt de laatste jaren vooral onder jongeren en jongvolwassenen toe. Uit onderzoek blijkt dat ruzies vaker uit de hand lopen als jongeren wapens op zak hebben. Burgemeester Pieter Heiliegers vindt dit een zorgelijke ontwikkeling.

Heiliegers: “Het is levensgevaarlijk om wapens op zak te hebben. Voordat je het weet, zijn de gevolgen onomkeerbaar. Iemand raakt zwaargewond of wordt dodelijk geraakt. Normaal gesproken staat er een zware straf op wapenbezit. En dat is niet voor niets: het is een ernstig misdrijf! Nu is de kans om zonder gevolgen je wapens in te leveren. Denk aan je toekomst, maak er gebruik van.”

Gesprek aangaan

Naast de landelijke publiciteitscampagne voor de wapen-inleveractie organiseren gemeente en politie deze maand activiteiten waarbij zij de risico’s van wapenbezit met jongeren bespreken. Ook scholen besteden aandacht aan de inleveractie. Verder is de campagne bedoeld om ouders bewust te maken, zodat die het gesprek met hun kind over wapenbezit kunnen aangaan.


Laatst bewerkt op: 5 oktober 2021 12:57

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inleveractie wapens van 11 tot en met 17 oktober

De gemeente Uithoorn doet mee aan de landelijke wapen-inleveractie. Van 11 tot en met 17 oktober kan iedereen zijn of haar wapen(s) inleveren op het politiebureau in Uithoorn. Anoniem en zonder straf voor wapenbezit. “De gemeente wil met de politie Uithoorn en De Kwakel veiliger maken”, zegt Burgemeester Heiliegers. “Denk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: