Hollandse Avond 2022
Kinderburgemeester Anne van Duijn bij ‘Echt Esther

Kinderburgemeester Anne van Duijn bij ‘Echt Esther


Geplaatst op: 6 oktober 2021

Iedere week heeft Esther Sparnaaij interessante gasten in haar programma ‘Echt Esther’. En dan mag eigenlijk de Aalsmeerse kinderburgemeester Anne van Duijn niet ontbreken. Esther gaat donderdag 7 oktober om 19.00 uur met haar in gesprek over van alles en nog wat. Maar zeker ook hoe het is om kinderburgemeester te zijn, hoe ze haar gestelde doelen probeert te behalen en uiteraard over haar laatste jaar op de basisschool.

Anne heeft de muziek van deze uitzending uitgekozen en zal daarbij vertellen waarom dit haar favoriete liedjes zijn. En wekelijks, dus ook donderdag, leest Truus Oudendijk haar nieuwste column voor. Heb je een vraag voor de kinderburgemeester? Mail deze dan naar esther@radioaalsmeer.nl.

'October Eighties' in 'Aalsmeer by Night'

Het programma ‘Aalsmeer by Night’, elke donderdagavond op Radio Aalsmeer, staat in de maand oktober (bijna traditiegetrouw) grotendeels in het teken van muziek uit de jaren 80. Na de 'September Seventies' hoor je in 'Aalsmeer by Night' nu de 'October Eighties': de leukste en opmerkelijkste muziek uit het tijdperk 1980-1989. Veel vaste programmaonderdelen, zoals ‘De plaat en z’n verhaal’ met Bart van Leeuwen (rond 23.11 uur), ‘De Tandenpoetsdansplaat’ (rond 23.40 uur) en ‘Aalsmeer Easy’ (laatste gedeelte) staan in het teken van de muziek uit de Eighties. Presentator Meindert van der Zwaard neemt je donderdagavond vanaf 22.00 uur mee naar de hits van o.a. UB40, Michael Jackson en Madonna. Volg ‘Aalsmeer by Night’ op Facebook en luister rechtstreeks via kabel, ether of via www.radioaalsmeer.nl. De uitzending terugluisteren kan ook via diezelfde website.

Aardbeienslof winnen bij 'Sem op Zaterdag'

Deze maand staat ‘Sem op Zaterdag’ geheel in het teken van voornamelijk de jaren 60 en 70. Programmamaker Sem heeft besloten om weer een prijsvraag aan zijn programma te hangen. Voor de winnaar regelt hij een lekkere (aardbeien)slof van Ab Muller, dus zeker de moeite waard om zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur te luisteren en relaxed je weekend te starten.

Wat je daarvoor moet doen legt Sem aan het begin van zijn programma uit. Oplossingen kunnen naar sem@radioaalsmeer.nl gestuurd worden.

En kun je zaterdag niet luisteren? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om via www.radioaalsmeer.nl/gemist het programma terug te luisteren.

Susanne Schockman in ‘Door de Mangel’

Nadat de rook was opgetrokken in Studio’s Aalsmeer, ontving talkshow ‘Door de Mangel’ afgelopen maandag de 319e gast: Bert Middelkoop. De geboren en getogen Aalsmeerder woont tegenwoordig in Kudelstaart. Op jonge leeftijd verloor hij vlak na elkaar zijn beide ouders. Na zijn interesse gevonden te hebben op de Middelbare Tuinbouwschool kwam hij in de bloemenwereld terecht. Voor zijn huidige werkgever moet hij veel naar Kenia en op zijn 50e verjaardag ontving hij van hen vliegtickets voor het hele gezin naar het Afrikaanse land.

“Kan ik hen laten zien hoe het daar allemaal werkt”, aldus de rustige, maar actieve en zorgzame Kudelstaarter die de hele crew van Radio Aalsmeer op een bos rozen trakteerde.

Zoals iedere week heeft ook Bert een nieuwe gast gevonden. Maandag 11 oktober komt Susanne Schockman naar de studio. Zij is geboren en getogen op een Kudelstaartse kwekerij en getrouwd met een hortensiakweker. Bert vroeg zich af wanneer Susanne, na haar baan op Schiphol kwijt te zijn geraakt, haar talent gaat inzetten om heerlijke brownies te bakken en high teas te organiseren. Dit en meer hoor je maandag vanaf 19.00 uur.

Uriël Ensemble bij 'Intermezzo'

Het klassieke radioprogramma ‘Intermezzo’ staat maandag 11 oktober tussen 21.00 en 23.00 uur in het teken van kamermuziek. Speciale aandacht voor het Uriël Ensemble, bestaande uit musici van het Concertgebouworkest en Nationaal Philharmonisch Orkest. Programmamaker Sem van Hest laat onder andere werk horen van Brahms en Schumann, die tijdens hun komende concerten in Ouderkerk aan den Amstel uitgevoerd worden.


Laatst bewerkt op: 6 oktober 2021 08:51

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kinderburgemeester Anne van Duijn bij ‘Echt Esther

Iedere week heeft Esther Sparnaaij interessante gasten in haar programma ‘Echt Esther’. En dan mag eigenlijk de Aalsmeerse kinderburgemeester Anne van Duijn niet ontbreken. Esther gaat donderdag 7 oktober om 19.00 uur met haar in gesprek over van alles en nog wat. Maar zeker ook hoe het is om kinderburgemeester … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: