001 - De Baat

Portofino weer open!


Geplaatst op: 18 augustus 2011

Met mooi zomerweer in aantocht is door de Vinkeveense ijsfabriek Portofino alles op alles gezet om dit weekend weer hun heerlijke Italiaans ijs te kunnen verkopen. Na de felle uitslaande brand van vorige week donderdag is er van de ambachtelijke werkplaats weinig meer over. Hoewel de brand snel onder controle was dankzij uitstekend werk van onze brandweerkorpsen, is er toch aanzienlijke schade ontstaan door water- en roetschade. Natuurlijk kun je bij het produceren ambachtelijk ijs geen enkel risico nemen en moest de volledige voorraad ijs, grondstoffen, hoorntjes en bekertjes vernietigd worden.

In een demonstratiekeuken van Slob Koeltechniek in Loosdrecht kunnen de meester ijsmakers uit Vinkeveen circa 30% van hun productie capaciteit weer oppakken. Dit betekent dat dit weekend alweer de bekende lichtblauwe ijsauto’s in De Ronde Venen en omliggende dorpen zullen rond rijden met hun heerlijke ijsspecialiteiten.

Afgelopen week konden de eigenaars Johan Bosman en Jean-Paul Brinkman, met tussenkomst van burgemeester mevrouw Burgman, tienduizenden hoorntjes en bekertjes afvoeren in de containers van de gemeentewerf. Jean-Paul: “Normaliter mogen bedrijven hier geen afval naar toe brengen, maar door interventie van onze burgemeester mochten wij bij hoge uitzondering onze magazijnvoorraad op de gemeentewerf afstorten. Wij zijn de burgemeester hier natuurlijk zeer erkentelijk voor. Doordat de magazijnen snel leeg waren konden de roetverwijderaars direct hun werk uitvoeren.”

Jean-Paul: "Er moest helaas meer dan 2000 liter ijs vernietigd worden en er verdween honderden liters slagroom, meer dan 750 kilo suiker en tientallen kilo’s vers citroensap en verse gepureerde aardbeien in grote afvalcontainers. Dat gaat je wel aan je hart."

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Portofino weer open!

Met mooi zomerweer in aantocht is door de Vinkeveense ijsfabriek Portofino alles op alles gezet om dit weekend weer hun heerlijke Italiaans ijs te kunnen verkopen. Na de felle uitslaande brand van vorige week donderdag is er van de ambachtelijke werkplaats weinig meer over. Hoewel de brand snel onder controle … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: