Hollandse Avond 2022
Diploma’s uitgereikt aan Sta Sterk trainers in Vinkeveen

Diploma’s uitgereikt aan Sta Sterk trainers in Vinkeveen


Geplaatst op: 11 oktober 2021

Ook voor de trainers in opleiding was de afgelopen maanden de impact van corona voelbaar. Opleidingsdagen konden geen doorgang vinden en examens werden verplaatst. Gelukkig keerde rond de zomer het tij en konden alle activiteiten weer opgestart worden. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Docenten van het Kenniscentrum Omgaan met Pesten reikten de diploma’s uit. Ook ontvingen de trainers het licentie bordje, geschonken door Platimex Reclame & Beletteringen. De trainers gaan aan de slag in heel Nederland.

“Het blijft verdrietig dat de inzet van onze trainers nodig is en pesten nog altijd een groot probleem vormt en veel schade teweegbrengt “zegt Mirelle Valentijn, docent aan het kenniscentrum en voorzitter van de stichting Omgaan met Pesten uit wilnis. “Het geeft tegelijkertijd een goed gevoel dat we ons landelijk team opnieuw hebben kunnen uitbreiden. Samen kunnen we het verschil maken”.  

De professionele trainers van Stichting Omgaan met Pesten zijn werkzaam vanuit hun eigen praktijk, school of organisatie. Tijdens hun intensieve opleiding bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten hebben zij geleerd te werken met de Sta Sterk methodiek. Scholen en andere organisaties kunnen terecht bij trainers voor deskundigheidsbevordering van personeel en ouders en voor ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van het sociaal veiligheidsbeleid. Ook geven trainers de antipestprogramma’s ‘Sta Sterk op School ‘en ‘Omgaan met Elkaar’ aan klassen binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een Sta Sterk training en de brugklastraining Stevige Stap.

Trainers zetten zich daarnaast belangeloos in binnen projectgroepen. De ontwikkeling van het gratis lespakket voor dit schooljaar, ‘Iedereen hoort erbij’ is daar een goed voorbeeld van. Dit kun je gratis aanvragen op omgaanmetpesten.nl. Het lespakket kan in het onderwijs, maar ook op de kinderopvang of andere omgevingen waar jeugd & jongeren samenkomen worden ingezet.

In januari draait weer een opleiding voor de functie van anti-pestcoördinator/ coördinator sociale veiligheid binnen het onderwijs en dit najaar start er opnieuw een opleiding tot trainer omgaan met pesten in Vinkeveen. 


Laatst bewerkt op: 11 oktober 2021 15:31

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Diploma’s uitgereikt aan Sta Sterk trainers in Vinkeveen

Ook voor de trainers in opleiding was de afgelopen maanden de impact van corona voelbaar. Opleidingsdagen konden geen doorgang vinden en examens werden verplaatst. Gelukkig keerde rond de zomer het tij en konden alle activiteiten weer opgestart worden. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Docenten van het Kenniscentrum Omgaan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: