De Vinken wint in thriller

Geplaatst op: 11 oktober 2021

Afgelopen zaterdag heeft het eerste achttal van De Vinken een zwaar bevochten zege behaald op koploper IJsselvogels. In Moordrecht bleek het team van trainer-coach Sabrina Kooijman na twee bloedstollende speelhelften de meeste treffers gemaakt te hebben. Met deze winst van 18-19 nestelt De Vinken zich achter de nummer 1, Atlantis, op een gedeelde tweede plek in poule 2F van het Korfbalverbond.

Levi Kroon De Vinkendefensie bestond ook deze week uit Zoë van Dasler, Emese Kroon, Finn Kroon en Jerom Stokhof. Het vak van Eva Hemelaar, Mariska Meulstee, Levi Kroon en Jelle Mul begon in deze lastige uitwedstrijd in de aanval. En niet zonder succes. Drie afstandstreffers en een benutte strafworp van topschutter Levi Kroon waren naast de scores van Zoë van Dasler (2x), Jerom Stokhof (2x) en Finn Kroon voldoende voor een snelle, ruime voorsprong. Binnen het kwartier was de tussenstand 3-9. Daarna kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Voor het Kindermodehuisteam het sein om goed scherp te blijven en goed na te denken over de tactiek. De gouden truc bleek de vakwissel van Levi en Finn Kroon. Hierdoor bleef De Vinken ook in de tweede helft aan de goede kant van de score.

Eva Hemelaar Na de rust bleek een ontketende Eva Hemelaar de doorslaggevende factor. Maar liefst zesmaal was zij van afstand trefzeker. Zoë van Dasler verschalkte tweemaal haar tegenstandster vlak bij de korf en ook Levi Kroon was van afstand nog tweemaal doeltreffend. Twee minuten voor tijd stond De Vinken hierdoor op drie doelpunten voorsprong. In de laatste minuten was de spanning onverdraaglijk. Een zinderend slotoffensief bracht de thuisploeg nog heel dichtbij, maar het Suiteteam bleef koelbloedig overeind en met de steun van een positief meecoachende reservebank werd de overwinning geboekt. Eindstand 18-19. Vinkencoach Sabrina Kooijman bekende na afloop: “Ik ben vanmiddag door de spanning tien jaar ouder geworden, maar natuurlijk trots op het resultaat.”

Afgelopen zaterdag heeft het eerste achttal van De Vinken een zwaar bevochten zege behaald op koploper IJsselvogels. In Moordrecht bleek het team van trainer-coach Sabrina Kooijman na twee bloedstollende speelhelften de meeste treffers gemaakt te hebben. Met deze winst van 18-19 nestelt De Vinken zich achter de nummer 1, Atlantis, … Lees meer »