Techniek Driedaagse gaat door!

Techniek Driedaagse gaat door!


Geplaatst op: 11 oktober 2021

Goed nieuws! De Techniek Driedaagse gaat door! Gelukkig laten de versoepelingen rondom de coronamaatregelen het toe om ook dit jaar een groots techniekfestijn te kunnen organiseren. Twee aanpassingen zijn echter noodzakelijk: dit jaar is er géén Open Avond voor de ouders én deze editie is alleen voor de groepen 7 en 8. Op 9, 10 en 11 november ontdekken zij van alles wat met techniek te maken heeft: programmeren, metselen, bouwen en repareren. De Techniek Driedaagse vindt weer plaats bij FN Kempen, Oosterlandweg 45 in Mijdrecht.

Projectleider Karin Wateler is opgelucht dat de Techniek Driedaagse dit jaar weer in haar fysieke vorm kan doorgaan. “Dit wordt de vijfde editie van het techniekfestijn voor leerlingen uit de regio De Ronde Venen, Uithoorn, Nieuwkoop en Aalsmeer”, vertelt zij. “Na vijf jaar investeren, beginnen nu de eerste vruchten zich af te werpen; meer leerlingen kiezen voor een technische richting. Het is dus belangrijk dat we volhouden en continuïteit genereren. Hoewel we ook een passend alternatief hadden bedacht, is het heel fijn dat de Techniek Driedaagse gewoon in haar originele vorm kan plaatsvinden.”

Nieuw! Duurzaamheidsplein

Naast alle workshops die worden aangeboden op het gebied van Automotive & Logistiek, ICT, Agri-techniek, Bouw, Robotica, Installatietechniek en Metaal & Kunststof, lanceert TechNet Amstel & Venen dit jaar: het Duurzaamheidsplein. “Hier maken leerlingen kennis met alle innovatieve techniek rondom windenergie, zonnepanelen, waterstofauto’s en elektrische fietsen”, vervolgt Karin. “Leerlingen ervaren hier dat afval een nieuwe grondstof kan zijn, bouwen een windmolen met zonnecellen, leren alles over isolatie en vloerverwarming in een woning, bouwen een circulaire pennenbak van sloophout en repareren kapotte apparatuur zodat het niet vervangen hoeft te worden. Al deze duurzame oplossingen en toepassingen vragen om techniek.”

Corona maatregelen

Voor bezoek aan de Techniek Driedaagse is een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar) en Identiteitsbewijs (vanaf 14 jaar) nodig. Neem dit bewijs bij voorkeur digitaal mee; liefst op de CoronaCheckApp. Symptomen of huisgenoten met klachten? Blijf dan thuis.


Laatst bewerkt op: 11 oktober 2021 16:19

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Techniek Driedaagse gaat door!

Goed nieuws! De Techniek Driedaagse gaat door! Gelukkig laten de versoepelingen rondom de coronamaatregelen het toe om ook dit jaar een groots techniekfestijn te kunnen organiseren. Twee aanpassingen zijn echter noodzakelijk: dit jaar is er géén Open Avond voor de ouders én deze editie is alleen voor de groepen 7 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: