001 -Family
Feestelijke start van de transformatie De Bovenboog

Feestelijke start van de transformatie De Bovenboog


Geplaatst op: 12 oktober 2021

Op woensdag 6 oktober jl. vond de feestelijke aftrap van de transformatie van het voormalig schoolgebouw De Bovenboog in Uithoorn plaats. Samen met de buurt, gemeente en toekomstige bewoners werd dit moment tijdens een bijeenkomst met een hapje en drankje in de gymzaal gevierd.

Steenvlinder realiseert 16 kluswoningen in het gebouw. Enthousiaste klussers steken zelf de handen uit de mouwen om hier hun droomwoning van te maken. Het gebouw wordt hiermee nieuw leven in geblazen en dat zorgt voor trotse bewoners en een stralende buurt.

De gemeente is enthousiast over de geplande transformatie. Wethouder Hans Bouma was aanwezig bij de aftrap: “De Bovenboog is een bijzonder project wat goed inspeelt op de behoefte van deze tijd. De krapte op de woningmarkt, stijgende bouwkosten en koopprijzen die sterk toenemen, zorgen er voor dat je creatief moet zijn. Er is gekozen voor een nieuwe woonvorm, het zogenaamde klushuis. Dit sluit goed aan bij woningzoekenden die starters op de woningmarkt zijn met een beperkt budget. De gemeente Uithoorn juicht die soort initiatieven erg toe!”

Voordat de toekomstige bewoners aan de slag kunnen in hun kluswoning zal Steenvlinder het gebouw vanaf dit najaar ‘klusrijp maken’. Zo worden er dakkappellen geplaatst, worden kozijnen waar nodig vervangen en worden voordeuren en meterkasten geplaatst. Het gebouw wordt volledig gasloos dus wordt ook voor alle benodigde aansluitingen voor warmtepomp en zonnepanelen gezorgd.

Alle kluswoningen zijn momenteel onder optie of verkocht. De verwachting is dat de klussers vanaf mei 2022 aan de slag kunnen in hun eigen ‘kluslokaal’.

Laatst bewerkt op: 12 oktober 2021 18:23

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestelijke start van de transformatie De Bovenboog

Op woensdag 6 oktober jl. vond de feestelijke aftrap van de transformatie van het voormalig schoolgebouw De Bovenboog in Uithoorn plaats. Samen met de buurt, gemeente en toekomstige bewoners werd dit moment tijdens een bijeenkomst met een hapje en drankje in de gymzaal gevierd. Steenvlinder realiseert 16 kluswoningen in het gebouw. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: