Atalante Toppers in actie

Atalante Toppers in actie


Geplaatst op: 12 oktober 2021

Zaterdag 9 oktober vond de tweede toernooidag plaats voor de allerjongsten van Atalante. Na een team op de eerste dag trad Atalante dit keer aan met twee teams. Team Vinketoppers: Hannah, Eleana, Maud, Noa, Roos en Team Veentoppers: Demy, Isabella, Lynn en Rikki.

 

Bij de mini-volleyballers zijn er meerdere niveaus waarbij de kinderen van vangen en doordraaien doorgroeien naar het standaard volleybalspelletje waarbij alles op de volleybalmanieren gespeeld wordt. De Vinketoppers en Veentoppers nemen deel op het een na hoogste niveau waarbij de ballen in 3-en gespeeld moeten worden maar waarvan de tweede bal nog een vangbal is. Vaak mooiste niveau om naar te kijken omdat er meer rally’s te zien zijn.

 

De Veentoppers beten het spits af. In het begin even wennen aan de hal, tegenstander en spel, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter. Er werd goed geserveerd waardoor het team veel punten binnen haalde. Ook reageerde het team alert op elke bal. Zodra het lukte de eerste bal omhoog te passen snelden de andere teamleden er heen om deze te vangen. Na de vangbal moet je als speler blijven staan en van de plek waar gevangen is naar een medespeler gooien die deze bal er vervolgens overeen moet spelen. Dit is best moeilijk, lukte niet altijd, maar wel hele mooie ballen gezien met onder andere de net op de training geoefende onderhandse achterover gespeelde ballen over het net.

De Veentoppers hebben de eerste wedstrijd tegen geduchte tegenstander Martinus Amstelveen puik gewonnen. Daarna moesten ze een tandje bij zetten tegen VVO. Eerste set verloren maar heel mooi teruggekomen en de tweede set heel spannend met 1 punt verschil gewonnen. De laatste wedstrijd werd het eveneens een gelijk spel. Een super score voor een nieuw starten team!

 

Ondertussen begon twee velden verderop ook de Vinketoppers aan hun wedstrijden. Zij hebben vorig jaar al even mogen proeven aan de competitiedagen. Nu ook startend op het een na hoogste niveau. Voor de Vinketoppers was het in de eerste wedstrijd even wennen aan de grotere tegenstanders, maar zij kwamen al gauw snel op dreef. Ook hier sterke serve met daarbij mooie reddingen en slim afgemaakte ballen wat resulteerde in een overwinning op SAS uit Uithoorn.

In wedstrijd 2 tegen VHZ Side-Out was het team even wat minder geconcentreerd. Er werd nog steeds goed gespeeld, maar ze waren soms net een fractie te laat en maakten niet altijd de beste keuzes. Hierdoor werd er nipt verloren van VHZ.

De laatste wedstrijd was tegen de lange spelers van VCH Set up. De eerste set boden de meiden knap partij. Alles ging goed, alleen werd de derde bal net te makkelijk gespeeld op VCH. Hierdoor kregen ze menig smash om de oren, maar ze verdedigden als een kei. Uiteindelijk maakte VCH het verschil met hun service en ging deze toch nog kansloos verloren. De tweede set bleven de meiden vechten en VCH werd een paar keer afgefloten vanwege netfouten. De service liep als een trein en de tweede set werd geheel onverwachts, maar heel dik verdiend naar de Vinketoppers. Zo werd deze dag afgesloten met een heel grote glimlach en een goed gevoel.

 

De aanwezige trainers, ouders en coaches waren vol lof over beide teams, want er zijn enorme stappen gemaakt. Hopelijk kan deze goede lijn doorgetrokken naar de volgende minidag op 13 november in Amstelveen.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante Toppers in actie

Zaterdag 9 oktober vond de tweede toernooidag plaats voor de allerjongsten van Atalante. Na een team op de eerste dag trad Atalante dit keer aan met twee teams. Team Vinketoppers: Hannah, Eleana, Maud, Noa, Roos en Team Veentoppers: Demy, Isabella, Lynn en Rikki.   Bij de mini-volleyballers zijn er meerdere … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: