Hollandse Avond 2022
‘Radio Aalsmeer Politiek’ zoekt versterking

‘Radio Aalsmeer Politiek’ zoekt versterking


Geplaatst op: 13 oktober 2021

Twee maal in de maand een actueel, informerend en opiniërend programma over de lokale en regionale Aalsmeerse politiek; dat is ‘Radio Aalsmeer Politiek’ (RAP). De huidige bezetting bestaat uit Erik Kreike (politicoloog presentator) en Sem van Hest (presentator en technicus). Deze huidige bezetting is te klein gebleken om een continue tweewekelijks politiek programma, met uitzondering van de recesperiodes, te waarborgen.

Daarom wordt versterking gezocht op de redactie. Er worden liefst 2 personen gezocht, die affiniteit met de lokale politiek hebben. Die nieuwsgierig zijn naar ons lokaal bestuur; naar de inhoud, de spelers en het Aalsmeerse politieke theater. Radio Aalsmeer biedt je de kans deze interesses ten volle te benutten. De mogelijkheden: het meedenken en meemaken van het politieke radioprogramma, door het interviewen van raadsleden, wethouders en de burgemeester. Met locatie uitzendingen vanuit het Raadhuis, bij bijvoorbeeld verkiezingsavonden en de installatie van de gemeenteraad. Wil je niet achter de microfoon of knoppen? Ook de inhoudelijke redactie heeft plaats voor iemand die de presentatoren (en radioaalsmeer.nl) voorziet van Aalsmeerse politieke informatie en duiding. Enthousiast geworden of nog nadere vragen? Neem contact op met Erik of Sem: Erik via erikkreike@hotmail.com of Sem via sem@radioaalsmeer.nl of 06-42810779.

De Magic-methode en Kinderboekenweek bij ‘Echt Esther’

Barbara te Boekhorst is spiritueel coach, columnist en schrijfster van het boek De MAGIC-methode. Zij is donderdag 14 oktober te gast bij ‘Echt Esther’ om 19.00 uur. Deze methode bevat 5 praktische stappen om uit je hoofd te komen en meer geluk en magie aan te trekken. Barbara heeft communicatiewetenschap gestudeerd. Ruim 30 jaar leefde ze in haar hoofd. Tot ze een wake-up call kreeg. Ze werd ziek en op advies van een arts deed ze een healing. Inmiddels is ze weer helemaal gezond en begeleidt ze anderen op de reis van hun hoofd naar hun hart. Het is ook de Kinderboekenweek, dus in deze uitzending belt Esther met Angele Aartman van Boekhuis Aalsmeer over het laatste nieuws uit de wereld van de kinderboeken. En er is natuurlijk weer een nieuwe column van Truus Oudendijk. Zeven jaar ‘Aalsmeer by Night’ en October Eighties Donderdagavond 14 oktober is er vanaf 22.00 uur weer een uitzending van ‘Aalsmeer by Night’. Een bijzondere uitzending, want presentator Meindert van der Zwaard maakt al ruim 7 jaar het programma nadat hij het in 2014 overnam van Rinus en Sandra. Het live-programma is al sinds januari 2011 te beluisteren op Radio Aalsmeer en gaat aanstaande donderdagavond verder met het derde deel van de ‘October Eighties’. In de maand oktober keert Meindert terug naar de muziek uit de jaren 80. Je hoort de leukste en opmerkelijkste muziek uit het tijdperk 1980-1989. Veel vaste programmaonderdelen, zoals 'De Muziekgeschiedenis' (rond 22.35 uur),

‘De plaat en z’n verhaal’ met Bart van Leeuwen (rond 23.11 uur), ‘De Tandenpoetsdansplaat’ (rond 23.40 uur) en ‘Aalsmeer Easy’ (laatste gedeelte) staan in het teken van de muziek uit de Eighties! Volg ‘Aalsmeer by Night’ op Facebook en luister donderdag vanaf 22.00 uur rechtstreeks via kabel, ether of via www.radioaalsmeer.nl. De uitzending terugluisteren kan ook via diezelfde website.

Droom Disco Aalsmeer bij ‘DownTown Radio’

Zaterdag tussen 14.00 en 15.00 uur is er weer een gezellige uitzending van ‘DownTown Radio’. Dennis en Rinus ontvangen in de studio de Uithoornse Willeke Tuinman. Ze gaat vertellen over haar woonvoorziening, haar werk, hobby’s en meer. En ze heeft uiteraard haar favoriete top 3 meegenomen. En Droom Disco Aalsmeer bestaat 8 jaar en dat wordt 5 november in The Beach gevierd met een Halloween-feestje. Initiatiefnemer Paulien Koekebakker komt er alles over vertellen.

‘RAP’ trapt af met panel

Met enige vertraging start ‘Radio Aalsmeer Politiek’ dit verkiezingsjaar op woensdag 20 oktober. De eerste uitzending om 19.00 uur wordt afgetrapt met het panel. Deze keer zijn Jaap Overbeek, Janny Oosterloo en Joop Kok aanwezig samen met presentatoren Erik Kreike en Sem van Hest. Stof is er dus meer dan voldoende aanwezig. Echter, heeft u een onderwerp waar u het panel over wilt laten discussiëren mail dan naar sem@radioaalsmeer.nl.

'October Eighties' in 'Aalsmeer by Night'

Het programma ‘Aalsmeer by Night’, elke donderdagavond op Radio Aalsmeer, staat in de maand oktober (bijna traditiegetrouw) grotendeels in het teken van muziek uit de jaren 80. Na de 'September Seventies' hoor je in 'Aalsmeer by Night' nu de 'October Eighties': de leukste en opmerkelijkste muziek uit het tijdperk 1980-1989. Veel vaste programmaonderdelen, zoals ‘De plaat en z’n verhaal’ met Bart van Leeuwen (rond 23.11 uur), ‘De Tandenpoetsdansplaat’ (rond 23.40 uur) en ‘Aalsmeer Easy’ (laatste gedeelte) staan in het teken van de muziek uit de Eighties. Presentator Meindert van der Zwaard neemt je donderdagavond vanaf 22.00 uur mee naar de hits van o.a. UB40, Michael Jackson en Madonna. Volg ‘Aalsmeer by Night’ op Facebook en luister rechtstreeks via kabel, ether of via www.radioaalsmeer.nl. De uitzending terugluisteren kan ook via diezelfde website.

‘Door de Mangel’ op vakantie: herhaling met Chris Millenaar

Afgelopen maandag was de voormalig grondstewardess Susanne Schockman-van den Broek de 320e gast in ‘Door de Mangel’. Tegenwoordig helpt zij haar man op hun hortensiakwekerij, waar zij o.a. iedere vrijdag hortensia’s, brownies en andere streekproducten verkoopt. Susanne verraste het radioteam met bloemen en heerlijke brownies. De voetballiefhebster vindt het verzorgen van een high tea leuk, maar: “Het moet niet op werk gaan lijken.” Susanne nam als voorwerp een ‘wensboek’ mee, waarin iedere jaar familie en vrienden hun wensen schreven. De moeder van drie kinderen noemde zichzelf gastvrij, betrokken en vindingrijk.

Natuurlijk heeft ook Susanne een nieuwe gast gevonden. Door de herfstvakantie niet voor komende maandag, dan is er een herhaling te horen, maar voor een week later. Maandag 25 oktober schuift haar zus Lenny van de Zwaan aan tafel bij Mylène en Elbert. Susanne vroeg zich af of haar blik op ‘schoonheid’ is veranderd sinds het begin van haar carrière. En hoe zit dat nu met innerlijke schoonheid? Dit en meer hoor je de 25e. Komende maandag hoor je een herhaling van de uitzending op 10 augustus 2020 met aannemer Chris Millenaar.


Laatst bewerkt op: 13 oktober 2021 10:32

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

‘Radio Aalsmeer Politiek’ zoekt versterking

Twee maal in de maand een actueel, informerend en opiniërend programma over de lokale en regionale Aalsmeerse politiek; dat is ‘Radio Aalsmeer Politiek’ (RAP). De huidige bezetting bestaat uit Erik Kreike (politicoloog presentator) en Sem van Hest (presentator en technicus). Deze huidige bezetting is te klein gebleken om een continue … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: