Onvoorziene kosten van de bruiloft: hier moet je aan denken

Onvoorziene kosten van de bruiloft: hier moet je aan denken


Geplaatst op: 14 oktober 2021

Een bruiloft kost flink wat geld, want er moet een hoop geregeld worden. Misschien heb je al een maximumbudget opgesteld voor de grootste kostenposten. Hierbij kun je denken aan het kiezen tussen populaire trouwlocaties, de trouw outfits, trouwkaarten, decoratie, trouwfotograaf en ga zo maar door. Naast de grote kostenposten is de kans echter groot dat je nog te maken krijgt met onvoorziene kosten. Kosten waar je in de eerste instantie eigenlijk geen rekening mee had gehouden. Voorbeelden van zulke onvoorziene kosten? Wij zetten het op een rij, zodat jij en je partner hier alvast op voorbereid zijn!

Trouwjurk doorpassen

Wat ook zeker onder onvoorziene kosten kan vallen, is het doorpassen van de trouwjurk. Het komt niet vaak voor dat een trouwjurk direct helemaal goed is, vaak zullen er nog wat dingen moeten worden aangepast om de trouwjurk perfect te maken. Het doorpassen van de jurk is hiervoor belangrijk. En ja, dit kost geld. Geld dat je misschien in de eerste instantie niet had meegerekend. Hoewel dit vaak geen hele hoge bedragen zijn, zijn het wel onvoorziene kosten waar je rekening mee kunt houden.

Tafels en stoelen huren

Onvoorziene kosten waar je mee te maken zou kunnen krijgen bij het organiseren van een bruiloft, zijn het huren van tafels en stoelen. Dit is namelijk niet altijd inbegrepen bij een trouwlocatie. Vaak wel, maar het is altijd goed om dit na te gaan. Tafels en stoelen zijn natuurlijk een must op een bruiloft, want comfort voor de gasten is belangrijk. Je kunt beter voor een iets duurdere trouwlocatie kiezen waarbij dit allemaal inbegrepen is, want dan is dit gelijk geregeld. De kosten voor het huren van tafels en sturen kunnen namelijk hoog oplopen.

Proefkapsel en proefmake-up

Als bruid is de kans groot dat je voor de bruiloft precies wilt weten hoe je haar en make-up gaan zitten. Oftewel: hier plan je proefsessies voor in. Door het inplannen van proefsessies weet je namelijk goed of het is wat je ervan had verwacht of dat er nog iets moet worden aangepast voor de grote dag. Het is goed om dit van tevoren voor te bereiden, maar het kost uiteraard wel geld. Houd hier rekening mee!

Trouwkleding reinigen

Het is dan wel pas na de bruiloft, maar ook op deze onvoorziene kosten moet je rekenen: het reinigen van de trouwkleding. De kans is namelijk groot dat de trouwkleding niet helemaal schoon blijft op de grote dag. En je wilt dit natuurlijk niet vies weer in je kast hangen, dus trouwkleding laten reinigen is zeker een goed idee. Maar het zijn wel kosten die je waarschijnlijk niet had meegerekend in de eerste instantie.

Trouwen in Loosdrecht of een bekende stad als Amsterdam, Rotterdam of Utrecht? Het is allemaal goed mogelijk. Waar je ook gaat trouwen, houd er rekening mee dat je te maken gaat krijgen met onvoorziene kosten. Je kunt dit maar beter vooraf weten, zodat je deze kosten mee kunt nemen in jouw definitieve trouwbudget.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Onvoorziene kosten van de bruiloft: hier moet je aan denken

Een bruiloft kost flink wat geld, want er moet een hoop geregeld worden. Misschien heb je al een maximumbudget opgesteld voor de grootste kostenposten. Hierbij kun je denken aan het kiezen tussen populaire trouwlocaties, de trouw outfits, trouwkaarten, decoratie, trouwfotograaf en ga zo maar door. Naast de grote kostenposten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: