Atlantis knokt 60 minuten lang maar komt net te kort tegen IJsselvogels

Geplaatst op: 18 oktober 2021

Het is alweer tijd voor speelronde 6 in de 2de klasse poule waar Atlantis zich in bevind. Na de eerste 5 wedstrijden is wel gebleken dat er in deze poule nog alles mogelijk is en er zo waar 6 van de 8 ploegen in de running zijn voor het kampioenschap en dat felbegeerde plekje in de 1ste klasse. Op bezoek kwam het sterk geachte IJsselvogels uit Moordrecht waar in de voorbereiding op het veldseizoen al tegen geoefend werd door de ploeg uit Mijdrecht en daar toch wel makkelijk verloren werd van IJsselvogels. Maar de door van Walraven B.V. gesponsorde ploeg was gegroeid de afgelopen weken en ondanks 1 minder resultaat waren ze niet voor niets de koploper in deze spannende poule.

Een wedstrijd waar de spanning vol in zat, bleek ook wel in de openingsfase waarin IJsselvogels gelijk brutaal de leiding nam. Atlantis sloot even aan maar de bezoekende ploeg leek toch wel de overhand te hebben en met name was het zaak voor de thuisploeg om dus bij te blijven. Dat leek tot 7-8 goed te gaan, maar toen sloeg IJsselvogels even een goed gaatje naar 4 namelijk 7-11. Een eerste cruciaal moment in de wedstrijd om te merken of dit nog wel een wedstrijd ging worden of dat het een gelopen strijd was. Maar voor de vele aanwezige supporters liet Atlantis zich niet kisten en kwam het terug tot 10-11. De laatste paar minuten voor rust, met de nodige blessure gevallen, werd er lekker om en om gescoord, waardoor er gerust ging worden met een 12-13 voorsprong voor IJsselvogels.

In de rust vertelde hoofdtrainer Wim Schaap weer de nodige tips en tricks aan de spelers om de wedstrijd toch om te gaan draaien in het voordeel van Atlantis. Zo werd er ook besloten om 2 heren om te wisselen van vak om toch op een bepaalde manier een soort van druk uit te oefenen op de tegenstander. Dit bleek toch lastig te gaan, want IJsselvogels bracht constant het gaatje naar 2, 3 en zelfs een enkele keer naar 4. Maar de rood-wit-blauwen lieten zich niet kisten en bleven zich maar terug knokken om zicht te blijven houden op die zwaarbevochten 2 punten die in deze poule zomaar eens heel belangrijk konden zijn. Er werd zelfs zo goed terug geknokt dat met nog een kwartier te gaan de stand al op 20-20 stond en toen het 2de cruciale moment van de wedstrijd kwam.

Want Atlantis had nog geen voorsprong gehad en daarbij ook IJsselvogels natuurlijk nog geen achterstand. Maar kon Atlantis ook die voorsprong nemen? Met man en macht werd het geprobeerd en aangezien ook IJsselvogels de goal maar niet maakten werd het slot van de wedstrijd alleen maar spannender en spannender. Het duurde welgeteld 8 minuten voordat de bal uit eindelijk in het mandje viel. Maar dit was wel voor de verkeerde ploeg helaas, die mede hierdoor vleugels kreeg en de wedstrijd in het slot gooide. Atlantis was de energie kwijt die ze de hele wedstrijd erin hebben gegooid om maar die achterstand weg te werken, maar uiteindelijk bleek IJsselvogels voor vandaag gewoon simpelweg een maatje te groot en namen ze de 21-24 winst mee naar Moordrecht en nemen ze de koppositie van ons over.

Een mooie en spannende wedstrijd met veel doelpunten, maar waar het er voor Atlantis het misschien nog wel veel meer hadden moeten wezen. Echter moet je door en dat gaan we dan ook doen, want volgende week staat weer “De Klassieker” van de gemeente de Ronde Venen op het programma. Dan gaat Atlantis op bezoek bij de Vinken in Vinkeveen. Wij hopen uiteraard iedereen daar weer te zien, want jullie support is geweldig voor ons! Tot dan!

Laatst bewerkt op: 18 oktober 2021 15:44

Het is alweer tijd voor speelronde 6 in de 2de klasse poule waar Atlantis zich in bevind. Na de eerste 5 wedstrijden is wel gebleken dat er in deze poule nog alles mogelijk is en er zo waar 6 van de 8 ploegen in de running zijn voor het kampioenschap … Lees meer »