Hollandse Avond 2022
Eerste Lustrum ANWB AutoMaatje De Ronde Venen

Eerste Lustrum ANWB AutoMaatje De Ronde Venen


Geplaatst op: 18 oktober 2021

Op dinsdag 26 oktober vanaf 10:30 uur viert ANWB AutoMaatje De Ronde Venen haar vijfjarig bestaan op het Raadhuisplein in Mijdrecht.

ANWB AutoMaatje De Ronde Venen startte vijf jaar geleden nadat in Barneveld en Woerden een succesvolle pilot van het concept was afgerond. Maandelijks worden in De Ronde Venen circa 80 ritten verzorgd door 45 vrijwilligers. De vrijwilligers in De Ronde Venen maken deel uit van een groep van circa 2300 vrijwilligers in heel Nederland, die bij elkaar circa 14.000 deelnemers van hot naar her brengen, en weer terug naar huis. Jan van der Toorn van de ANWB verwacht dat eind dit jaar de 200.000e rit wordt verzorgd in de vijf jaar dat ANWB AutoMaatje operationeel is. Een mooie mijlpaal!

De ANWB zal aanwezig zijn met een speciale promotiebus. Deze zal voor het gemeentehuis (zij-ingang) geparkeerd staan. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen!

ANWB AutoMaatje vindt haar oorsprong in het feit dat het aantal 65+ers snel toeneemt. Eenzaamheid onder ouderen is nu al een belangrijk probleem met alle gevolgen van dien. Door gebrek aan mobiliteit komen dagelijkse dingen in het gedrang waardoor je steeds minder onder mensen komt en eenzaamheid op de loer ligt. Dit sociale contact is het aanknopingspunt van ANWB AutoMaatje: vrijwilligers houden mensen mobiel én aan de praat. Dat is de kern van de sociale mobiliteitsoplossing ANWB AutoMaatje.

 

In De Ronde Venen wordt ANWB AutoMaatje gecoördineerd door Rianne Feddema van het Servicepunt en Liesbeth Boswijk van Tympaan-De Baat. Deelnemers kunnen zich via het Servicepunt opgeven via e-mail info@servicepunt.nl of telefonisch via 0297-587600, vrijwilligers die chauffeur willen worden kunnen zich aanmelden bij Liesbeth Boswijk l.boswijk@stdb.nl, 0294-284824.


Laatst bewerkt op: 18 oktober 2021 15:45

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste Lustrum ANWB AutoMaatje De Ronde Venen

Op dinsdag 26 oktober vanaf 10:30 uur viert ANWB AutoMaatje De Ronde Venen haar vijfjarig bestaan op het Raadhuisplein in Mijdrecht. ANWB AutoMaatje De Ronde Venen startte vijf jaar geleden nadat in Barneveld en Woerden een succesvolle pilot van het concept was afgerond. Maandelijks worden in De Ronde Venen circa … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: