CSW geeft vroege voorsprong niet meer weg

Geplaatst op: 25 oktober 2021

Reeds na 8 minuten spelen kwam CSW op een vroege voorsprong thuis tegen ASC Nieuwland. Het bleek later het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn en dus een belangrijke overwinning voor CSW.

Tegenstander Nieuwland begon zeer gretig aan de wedstrijd. De ploeg zette vroeg druk op de verdediging van CSW dat daar in de beginfase wat moeite mee had om tot een voetballende oplossing te komen. Toch lukte dat al vrij snel in deze wedstrijd. Matt Veerhuis ontving de bal aan de linkerkant van het veld en stoomde langs zijn tegenstander om vervolgens Justin Blok op maat te bedienen. Blok deponeerde vervolgens de bal laag in de verste hoek. Nieuwland was allerminst van slag door deze vroege tegengoal want even later was het bijna al weer gelijk. Goed verdedigingswerk kon maar ternauwernood de gelijkmaker voorkomen. Ook een schot van de spits van Nieuwland eindigde in de handen van doelman Gok. CSW was duidelijk zoekende en ging ook wat meer de lange bal hanteren maar vooralsnog zonder gevaar. Het was wel een paar keer dreigend richting het vijandelijke doel maar steeds zat er wel weer een been of hoofd tussen om echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust kreeg Nieuwland nog een vrije trap te nemen net buiten de zestienmeter. De bal werd richting de kruising gekruld maar gelukkig voor CSW net over het doel heen.

Na rust ging Nieuwland verbeten op jacht naar de gelijkmaker maar ook de verdediging van CSW stond als een huis deze middag. Het werd een levendige wedstrijd en doordat Nieuwland zo aandrong ontstond er voor CSW veel ruimte om via de counter gevaarlijk te worden. CSW kreeg opgelegde kansen na prima voorzetten van Bram Korver en Matt veerhuis maar Blok schoot net naast en over en Nick Leune maaide over de bal heen. Aan de ander kant kreeg Nieuwland een uitgelezen kans om gelijk te maken. Na een voorzet werd de bal prima ingeschoten maar Gok redde met een katachtige reflex. Nieuwland probeerde het nog wel maar was voorin net niet scherp genoeg om doeltreffend te worden. Stefan Tichelaar leek voor CSW de bevrijdende 2-0 te gaan maken maar zijn pegel spatte uiteen op de paal. CSW kwam vervolgens niet meer in gevaar en sleepte zodoende wel of niet verdiend een zeer moeizame 1-0 binnen.

Laatst bewerkt op: 25 oktober 2021 12:07

Reeds na 8 minuten spelen kwam CSW op een vroege voorsprong thuis tegen ASC Nieuwland. Het bleek later het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn en dus een belangrijke overwinning voor CSW. Tegenstander Nieuwland begon zeer gretig aan de wedstrijd. De ploeg zette vroeg druk op de verdediging van … Lees meer »