Hollandse Avond 2022
Hobbyvogelhouders moeten dieren afschermen

Hobbyvogelhouders moeten dieren afschermen


Geplaatst op: 27 oktober 2021

Na de vondst van vogelgriep in Flevoland moeten vanaf vanmiddag 12.00 uur alle hobby- en watervogels, zoals kippen, duiven, parkieten en eenden, worden afgeschermd van de buitenwereld. Om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen mogen de hobbyvogels niet in aanraking komen met wilde vogels of hun uitwerpselen.

De maatregel is afgekondigd door de minister van Landbouw, Natuur en Visserij. Voor bedrijven die commercieel pluimvee houden geldt een ophokplicht.

Dode dieren melden

Het is belangrijk dat vondsten van dode wilde vogels worden gemeld bij de daarvoor bestemde instanties. Houders van vogels moeten melding van uitval van dieren maken bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hierdoor kunnen besmettingen eerder aan het licht komen en wordt het risico op verspreidingen kleiner.


Laatst bewerkt op: 27 oktober 2021 08:58

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hobbyvogelhouders moeten dieren afschermen

Na de vondst van vogelgriep in Flevoland moeten vanaf vanmiddag 12.00 uur alle hobby- en watervogels, zoals kippen, duiven, parkieten en eenden, worden afgeschermd van de buitenwereld. Om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen mogen de hobbyvogels niet in aanraking komen met wilde vogels of hun uitwerpselen. De maatregel is afgekondigd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: